Ηλεία

Μοιραία πτώση για την 77χρονη Αικατερίνη Μαρίτσα από το Χάβαρι

Ακούστε το άρθρο

Τραγικό θάνατο βρήκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου μια 77χρονη γυναίκα από το Χάβαρι, η οποία είχε πάει μαζί με τον σύζυγό της στο λιοστάσι τους, στην περιοχή της Δάφνης  και ενώ επέστρεφαν με το τρίκυκλο μηχανάκι τους, η άτυχη γυναίκα έπεσε!

Πρόκειται για την Αικατερίνη Μαρίτσα, η οποία μαζί τον σύζυγο της κ. Λουκά Μαρίτσα πήγαν από το πρωί να κάψουν λιόκλαρα στο λιοστάσι τους σε μια δύσβατη περιοχή. Το γεγονός ότι τις προηγούμενες μέρες είχε βρέξει, είχε ως αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος αγροτικός δρόμος να είναι σχεδόν αδιάβατος για ελαφρύ όχημα.

Κάποια στιγμή, το τρίκυκλο μηχανάκι,  πήρε «κλίση», με αποτέλεσμα την ώρα που έχανε την ισορροπία της η 77χρονη να χτυπηθεί στον αυχένα  από κάποιο μέρος του οχήματος και να βρει ακαριαίο θάνατο.

Ο σύζυγος της σοκαρισμένος άρχισε να καλεί σε βοήθεια και μερικά μέτρα μακρύτερα βρίσκονταν κάποιος περίοικος  στο λιοστάσι του, ο οποίος και ειδοποίησε ασθενοφόρο.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με την άτυχη γυναίκα να μην έχει  τις αισθήσεις της. Λίγο αργότερα, μεταφέρονταν στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου εκεί απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Στο σημείο του δυστυχήματος έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ήλιδας και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας, μιας και η περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσβατη και θεωρήθηκε ότι ενδεχομένως θα χρειάζονταν ανάσυρση.

«Η κακιά η ώρα…»

Ο σύζυγος της 77χρονης, κ. Λουκάς Μαρίτσας δεν υπέστη, ευτυχώς, κάποιον τραυματισμό. Δεν μπορούσε, ωστόσο, να πιστέψει πως ξαφνικά συνέβη αυτό το κακό στην οικογένειά του, λέγοντας μάλιστα ότι είχαν προγραμματίσει να μην πάνε οι ίδιοι στο λιοστάσι, αλλά κάποιος εργάτης, που τελευταία στιγμή, τους ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε:

«Πήγαμε στο λιοστάσι μας, να κάψουμε κάτι λιόκλαρα με το τρίκυκλο. Όπως γυρίζαμε, έπεσε  η μια πλευρά σε μια γράνα, ήταν λασπωμένος και ο δρόμος και «γύρισε» το μηχανάκι και την βάρεσε το μηχανάκι  πίσω στο κεφάλι, στον αυχένα, και έμεινε στον τόπο.

Τι να πω; Η κακιά ώρα. Είχαμε πει να μας τα κάψει κάποιος, δεν πήγε,  και τελικά  πήγαμε εμείς και έγινε το κακό.

Άρχισα να φωνάζω. Ήρθε κάποιος και μετά ήρθαν ασθενοφόρο και πυροσβεστική. Αλλά δυστυχώς δεν είχε τις αισθήσεις της. Δεν ξέρω τι να πω…», είπε μιλώντας στην εφ. «Πατρίς της Κυριακής» ο κ. Μαρίτσας.

Το τραγικό «νέο» έγινε γνωστό από την πρώτη στιγμή στο Χάβαρι. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί, σε μια καλοσυνάτη γυναίκα, ιδιαίτερα αγαπητή, όχι μόνο στο Χάβαρι, αλλά  και στην ευρύτερη περιοχή.

Η εφ. «Πατρίς» εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της.

Όλη η επικαιρότητα