Ηλεία

Μουσικό Σχολείο Ηλείας στο Βαρθολομιό: Ιδανικός συνδυασμός Εκπαίδευσης και Πολιτισμού

Το Μουσικό Σχολείο Ηλείας στο Βαρθολομιό γράφει την δική του ξεχωριστή ιστορία στο νομό. Είναι το Σχολείο που κατά γενική ομολογία παράγει Πολιτισμό ενώ η δράση του ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα με τους μαθητές και καθηγητές να συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκές μουσικές δραστηριότητες αφήνοντας πάντα άριστες εντυπώσεις.

Σε περίπου 2 χρόνια το Μουσικό Σχολείο θα στεγάζεται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.

Με αφορμή την έναρξη εγγραφών η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου κ. Μαρία Μπίρμπα δηλώνει στην «Πατρίς»: «Στην εποχή της πανδημίας που μαστίζει την χώρα μας και ολόκληρο τον πλανήτη καλούμαστε, κάτω από πρωτόγνωρες και ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, να ανταπεξέλθουμε σε διάφορα επίπεδα της καθημερινότητάς μας, όπως σε προσωπικό, επαγγελματικό, αλλά και σε μαθησιακό για τα παιδία μας.

Το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού απευθύνεται σε μαθητές που μόλις έχουν τελειώσει το Δημοτικό σχολείο και εισέρχονται στην ευαίσθητη περίοδο της εφηβείας. Ανησυχίες, φόβοι, προβληματισμοί, που είναι απόλυτα φυσιολογικοί σε αυτή την ηλικία διογκώνονται και κατακλύζουν  τις σκέψεις και τα συναισθήματα του κάθε παιδιού, εξαιτίας του αναγκαστικού εγκλεισμού και της έλλειψης φυσικής επικοινωνίας, που δυσχεραίνει την κοινωνικοποίησή τους».

Διεύρυνση γνώσεων

Και η Διευθύντρια συνεχίζει: «Εμείς, στο Μουσικό Σχολείο πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μουσική είναι το μέσο για την ψυχική ανάταση, αφού καταπολεμά το άγχος, δίνει διεξόδους σε ανησυχίες και προβληματισμούς, βοηθά τα παιδιά μας να νοιώθουν, να μαθαίνουν, να δημιουργούν, να διασκεδάζουν. Η μουσική παιδεία που παρέχεται δωρεάν μέσω του σχολείου μας αναπτύσσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση των παιδιών, όπως και την συνεργασία, την αλληλεγγύη, έννοιες καθοριστικές για την διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.

Είναι το μοναδικό σχολείο στον νομό, στο οποίο γίνονται όλα τα μαθήματα γενικής παιδείας, όπως και στα υπόλοιπα γενικά γυμνάσια και λύκεια της χώρας, με το πλεονέκτημα της δωρεάν μουσικής παιδείας. Γι’ αυτόν τον λόγο, το διδακτικό ωράριο είναι διευρυμένο κάποιες ημέρες της εβδομάδας ώστε να πραγματοποιούνται τα μουσικά μαθήματα, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε ολιγομελή τμήματα. Πιάνο, ταμπουράς, κιθάρα, φλάουτο, βιολί, σαξόφωνο, μπουζούκι, κρουστά είναι κάποια από τα μουσικά όργανα που διδάσκονται. Παραδοσιακή και βυζαντινή μουσική, χορωδία, αλλά και μουσικά σύνολα διδάσκονται σε συλλογικό επίπεδο.

Διάφορες δράσεις όπως ευρωπαϊκά προγράμματα, θεατρική ομάδα, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά προγράμματα και αγωγής υγείας δίνουν την δυνατότητα στους μαθητές όλων των τάξεων, να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν στην εποχή που ζούμε.

Η δωρεάν μετακίνηση των μαθητών με μισθωμένα οχήματα είναι εξασφαλισμένη. Παράλληλα παρέχεται δωρεάν το μεσημεριανό φαγητό, με εγγύηση ποιότητας από πιστοποιημένα καταστήματα σίτισης.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η Μουσική ήταν ουσιώδες συστατικό της παιδείας από την αρχαιότητα, μάθημα πρωτεύον, λόγω της εδραιωμένης αντίληψης ότι παίζει ουσιαστικό ρόλο στη διάπλαση σωστών χαρακτήρων».

Εγγραφές

Η Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού ενημερώνει ότι ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής των μαθητών της ΣΤ’ Δημοτικού όλων των Δημοτικών Σχολείων του νομού Ηλείας στη διαδικασία επιλογής μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α’ Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2021-22. Οι αιτήσεις των υποψηφίων μπορούν να υποβάλλονται ως τις 31 Μαΐου 2021 και ώρα 14:00 ηλεκτρονικά στο e-mail του σχολείου μας [email protected]

Πληροφορίες: στο τηλέφωνο του σχολείου: 2623042749 – στο επίσημο site του σχολείου: http://gym-mous-varth.ilei.sch.gr

Όλη η επικαιρότητα