Κόσμος

Μπάιντεν: «Είναι μια νέα μέρα για την Αμερική» – Δείτε live την ορκωμοσία

Ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν – Ενωτικός ο πρώτος του λόγος..

Ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ το απόγευμα της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου και πλέον η Αμερική περνά σε μία νέα σελίδα υπό την προεδρία του Δημοκρατικού προέδρου που διαδέχεται την ταραχώδη τετραετία του Ντόναλντ Τραμπ. Ο ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν έγινε από τον επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και στη συνέχεια εκφώνησε έναν ενωτικό λόγο στον οποίο παρουσίασε το όραμά του για μία ενωμένη Αμερική που θα ξεπεράσει την πανδημία του κορονοϊού και τον έντονο διχασμό των περασμένων ετών.

Λίγα λεπτά νωρίτερα από τον Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, η Κάμαλα Χάρις. «Θα λειτουργώ με όρους ελευθερίας. Θα υποστηρίζω το Σύνταγμα. Θα λειτουργήσω υπό τους όρους που προβλέπονται, πάντοτε με τη βοήθεια του Θεού», σημείωσε κατά την ορκωμοσία της η Κάμαλα Χάρις.

biden1

Τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ τραγούδησε εμφανώς συγκινημένη η Λέιντι Γκάγκα, ενώ προς τιμήν του νέου προέδρου τραγούδησε και η Τζένιφερ Λόπεζ. Κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για όλα τα θύματα του κορονοϊού. Ο νέος πρόεδρος τον ΗΠΑ υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι ΗΠΑ κατέγραψαν περισσότερους θανάτους απ’ ότι κατά τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου Πολέμου. Αμέσως μετά την ορκωμοσία του ο Τζο Μπάιντεν αγκάλιασε πρώτα τη σύζυγό του, Τζιλ, και τη φίλησε.

«Η δημοκρατία νίκησε» – Ενωτικός ο λόγος Μπάιντεν

via

Όλη η επικαιρότητα