Αθλητισμός

Μπάντμιντον: Πέντε χρυσά και τέσσερα χάλκινα στο Πανελλήνιο U15 και U19 o Φιλαθλητικός!

Η Χαρούλα Βλαχαντώνη άνοιξε τον χορό!

Ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση που συνοδεύτηκε από διακρίσεις και συγκομιδή μεταλλίων είχαμε από τον Φιλαθλητικό το περασμένο Σαββατοκύριακο στα Γλυκά Νερά.

Πιο αναλυτικά, η ομάδα μπάντμιντον του Πύργου, την οποία εδώ και χρόνια εκπροσωπεί επάξια στον χώρο της ελληνικής Αντιπτέρισης, κατάφερε και κέρδισε 5 χρυσά και 4 χάλκινα μετάλλια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα U15 και U19 που διεξήχθη στο προάστιο της Αθήνας.

Η Χαρούλα Βλαχαντώνη άνοιξε τον χορό με το χάλκινο που αποκόμισε στο μονό στα 15άρια ενώ στο διπλό με συμπαίκτρια την επίσης πολύ καλή αθλήτρια, Ευαγγελία Κουτσούρη του Πλάτωνα Σερρών έφτασαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ο Αλέξανδρος Σπυρόπουλος ενώ στο μονό σταμάτησε στην 8άδα, στο μεικτό με συμπαίκτρια που πρώτη φορά έπαιζαν μαζί, τη Θεοδώρα Λιάκου του Ιάσωνα, κατάφερε να πάρει ένα χρυσό μετάλλιο που του έλειπε από την συλλογή του.

Τέλος, όσον αφορά τα U15, ο πρωτοεμφανιζόμενος και βενιαμίν της παρέας Αλέξανδρος Λεμόνης, έφτασε ως το χάλκινο μετάλλιο στο μεικτό με συμπαίκτρια την Μαριάννα Περγαντίνα από τη Λιβαδειά, δικαιωμένος για την επιλογή του να αγωνιστεί σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα παρότι δεν είχε προγενέστερη εμπειρία.

Στα U19 ξεχωρίζει το χάλκινο μετάλλιο του Κυριάκου Κατσιαδράμη που παρότι διένυε μια δύσκολη χρονιά για αυτόν με τις πανελλαδικές εξετάσεις σαν πρώτο του στόχο, και με μόλις 2-3 εβδομάδες προετοιμασία, κατάφερε να πάρει το χάλκινο μετάλλιο κάνοντας υπερπροσπάθεια.

Στο διπλό όμως ήρθε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο για τον Φιλαθλητικό, με τον Κυριάκο να συνεργάζεται με τον Ίκαρο Παπαδόπουλο του Ιάσονα και συνθέτοντας ένα δυνατό δίδυμο να φτάνουν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Οι συνήθεις ύποπτες αδερφές Βλαχαντώνη πρόσθεσαν και άλλα μετάλλια στην πλούσια συλλογή τους, με την Παυλίνα να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ελλάδος στην κατηγορία πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και στον τελικό, ενώ η αδερφή της Αντωνία πιστοποίησε ότι είναι από τις καλύτερες φτάνοντας στο χάλκινο μετάλλιο στο μονό. Οι δύο κοπέλες κατέκτησαν και το χρυσό στο διπλό που ως γνωστόν αποτελούν ένα από τα καλύτερα δίδυμα στην Ελλάδα σε όλες τις κατηγορίες.

Ο Προπονητής Παναγιώτης Τσόκος, δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών που αγωνίστηκαν, δεδομένου των προβλημάτων στην προπόνηση που έχουμε και παραμένουν, ενώ με όλη αυτήν την κατάσταση που επικράτησε και την καραντίνα με την αποχή των παιδιών τόσους μήνες από τις προπονήσεις, δεν ήξερα και γω προσωπικά τι θα συναντήσω.

Παρόλα αυτά οι αθλητές μου έδειξαν χαρακτήρα και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που την Κυριακή αγωνίστηκαν σε 5 τελικούς και τους κέρδισαν όλους, αποκομίζοντας μετάλλια και κύπελλα. Εμείς παρά τις αντιξοότητες είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε σε αυτό που τόσα χρόνια έχουμε χτίσει στην πόλη μας και να το αναβαθμίσουμε τον δυνατόν»

Όλη η επικαιρότητα