Ηλεία

Μπαλιούκος: «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι όσον αφορά τη μη εξάπλωση του covid-19»

Ευχάριστα είναι τα νέα στον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων όσον αφορά τη μη εξάπλωση του covid-19, αφού δύο από τους υπαλλήλους που είχαν βρεθεί θετικοί στο πρώτο τεστ, στο οποίο είχαν υποβληθεί, βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό μετά την εξέταση που έκαναν σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Φυσικά όλοι περιμένουν να δουν και τι θα δείξουν οι εργαστηριακοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ, που αναμένονται άμεσα, αλλά στον δήμο υπάρχει μία αισιοδοξία ότι τελικά τα δύσκολα πέρασαν και ότι δεν θα υπάρχει εξάπλωση του ιού τόσο μέσα στην Κρέστενα, όσο φυσικά και στην ευρύτερη περιοχή.

«Είμαστε σε μία συγκρατημένη αισιοδοξία» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος, ο οποίος αναφέρθηκε και χθες σε όλα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στον δήμο του.

Όπου χθες οι μετακινήσεις ήταν ελάχιστες και φαίνεται ότι οι πολίτες ακολουθούν όλες τις απαραίτητες οδηγίες για την προστασία τόσο των ιδίων, όσο και των δικών τους ανθρώπων και των συμπολιτών τους.

Να σημειωθεί ότι χθες είχαμε ακόμη 65 υπαλλήλους του δήμου να κάνουν τεστ για τον covid-19, ενώ περίπου άλλα τόσα τεστ θα γίνουν σήμερα, οπότε και θα ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία από τον ΕΟΔΥ.

«Συνεχίζονται τα ΤΕΣΤ από τον ΕΟΔΥ»

Για τους ελέγχους που γίνονται από τον ΕΟΔΥ και για την κατάσταση που επικρατεί στον δήμο ο κ. Μπαλιούκος τόνισε σχετικά.

«Συνεχίζεται από τον ΕΟΔΥ η εξέταση των υπαλλήλων του δήμου μας, όπου σήμερα (σ.σ. χθες) πήραν άλλα 65 δείγματα και ολοκληρώνουμε αύριο (σ.σ σήμερα) με τον ίδιο περίπου αριθμό. Το νέο που έχουμε είναι ότι από τα έξι θετικά κρούσματα που είχαμε, δύο συνάδελφοι που έκαναν τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο, αυτό βρέθηκε αρνητικό. Περιμένουμε τώρα και των υπόλοιπων. Αυτά γίνονται όπως μας τονίζουν και τα στελέχη του ΕΟΔΥ πού βρίσκονται εδώ. Θα δούμε και την τρίτη μέτρηση την οποία ιχνηλατεί το ίδιο το ΕΟΔΥ. Από τα πρώτα αυτά αποτελέσματα είμαστε υποχρεωμένοι με βάση τα πρωτόκολλα, να είναι σε καραντίνα το ΚΕΠ ολόκληρο, γιατί είχαμε δύο κρούσματα στους έξι εργαζόμενους που είναι εκεί, ενώ το υπόλοιπο δημαρχείο λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Άλλωστε και ο κόσμος φυλάγεται και δεν είχαμε σήμερα παρουσία δημοτών σε αυτό. Ελάχιστοι πέρασαν. Περιμένουμε να εξαντληθεί η διαδικασία των δειγμάτων για να έχουμε κάπως πιο ξεκάθαρο τοπίο».

«Θα παραμείνουν κλειστά τα δυο σχολεία»

Για τα δυο κλειστά σχολεία ο κ. Μπαλιούκος τόνισε.

«Επίσης σήμερα (σ.σ. χθες) δεν λειτούργησαν δύο σχολεία στα οποία οι καθαρίστριες βρέθηκαν να είναι θετικές στον ιό. Αύριο (σ.σ. σήμερα) στις κυρίες αυτές θα πάρουμε τα δεύτερα δείγματα και θα δούμε πού είμαστε. Πάντως συμφωνήσαμε η καραντίνα να συνεχιστεί σε αυτά τα δύο σχολεία, προκειμένου να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια και να μη βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών καθώς φυσικά και των δασκάλων».

«Ήταν ένα σοκ για όλους»

Όσον αφορά την ψυχολογία των πολιτών από τα τελευταία γεγονότα, ο κ. Μπαλιούκος ανέφερε πως όλοι υπέστησαν σοκ.

«Ήταν ένα σοκ για την περιοχή, γιατί η ραστώνη του καλοκαιριού είχε επηρεάσει τη συμπεριφορά μας και δυσκολευόμασταν να βρούμε την ατομική ευθύνη που φωνάζαμε όλοι οι φορείς. Τώρα συμμορφώθηκαν οι πολίτες, η πλατεία άδειασε, οι περιττές μετακινήσεις σταματήσανε, βλέπω τους πολίτες να κινούνται από το σπίτι στο χωράφι, από το σπίτι στο κατάστημα και πάει λέγοντας. Δεν έχουμε τις περιττές μετακινήσεις που γίνονταν μέχρι τώρα. Κάτι που έπρεπε να έχει γίνει από τα μέσα καλοκαιριού. Είμαστε σε μία αισιόδοξη αναμονή για τα αποτελέσματα».

Όλη η επικαιρότητα