ΕΠΣ Ηλείας

Μπηλιώνης – Κωσταριάς: «Αυτά θα κάνουμε για το ηλειακό ποδόσφαιρο…»

Ακούστε το άρθρο

Το 2020 ετοιμάζεται να αποχωρήσει, το 2021 είναι προ των πυλών και μαζί του αναμένεται να φέρει και τις εκλογές στην ΕΠΣ Ηλείας με την παράταξη του Άρη Κουλούρη και την αντίστοιχη του Πέτρου Μπηλιώνη ετοιμάζονται να δώσουν την δική τους μάχη για την Διοργανώτρια αρχή του ηλειακού ποδοσφαίρου.

Η «Πατρίς σπορ» μίλησε σήμερα με τον επικεφαλής της ΠΑΚ Ηλείας Π. Μπηλιώνη και το μέλος της παράταξης Δ. Κωσταριά και τους ζήτησε ένα σχόλιο για την κατάσταση του ηλειακού ποδοσφαίρου την χρονιά που φεύγει και για τους στόχους ενόψει της νέας, σε περίπτωση που θα είναι εκείνοι που θα πάρουν τις εκλογές.

Ας δούμε τι μας δήλωσαν:

ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΗΛΙΩΝΗΣ (Επικεφαλής ΠΑΚ Ηλείας): «Η Ηλεία έχει καταντήσει ποδοσφαιρικό αποπαίδι!»

«Το ηλειακό ποδόσφαιρο στα χρόνια του κορωνοϊού γενικά έχει προβλήματα όπως και οι υπόλοιποι Νομοί ωστόσο και χωρίς Covid-19 το ηλειακό ποδόσφαιρο θα είχε πρόβλημα γιατί ο κ. Κουλούρης το έχει διαλύσει! Πήρε μια Ένωση με 100 σωματεία και την έχει φτάσει στα 51 και καμαρώνει κιόλας… Είπε στην συνέλευση ότι 7 σωματεία αποχώρησαν φέτος και το υπερηφανευόταν, ότι είναι λίγα… Αν είναι δυνατόν! Εμείς φιλοδοξούμε ότι θα τα αυξήσουμε και πάλι τα σωματεία όταν πάρουμε την ΕΠΣ Ηλείας. Γιατί την ΕΠΣ Ηλείας θα την πάρουμε!

Δεν αντέχουν άλλο τα σωματεία, έχουν γονατίσει και ο Νομός μας έχει γίνει το ποδοσφαιρικό αποπαίδι όλης της Ελλάδας, έχει καταντήσει να είναι ότι χειρότερο έχει να επιδείξει η χώρα σε ποδοσφαιρικό επίπεδο.  Μιλάω με ανθρώπους της ΕΠΟ και με άλλες Ενώσεις και μου το επιβεβαιώνουν. Η ΕΠΣ Αχαΐας το τελευταίο διάστημα έχει πάρει δυο σχολές προπονητών στις οποίες έχω στείλει και κάποια παιδιά αλλά η Ηλεία τίποτα! Αν η ΕΠΣ Ηλείας ήταν με την ΕΠΟ θα μπορούσε, τώρα μου λένε δεν δίνουμε τίποτα γιατί αν δώσουμε δεν θα τα καρπωθείς εσύ αλλά ο Κουλούρης, τον οποίον στην ΕΠΟ δεν θέλουν να τον βλέπουν, τον έχουν αποπαίδι.

Μετά τις γιορτές θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμα μας το οποίο εκτός των άλλων θα περιλαμβάνει την αύξηση των ομάδων με την επαναδημιουργία της Γ’ κατηγορίας. Μια Γ’ κατηγορία η οποία όμως θα λειτουργεί σαν φυτώριο, με ποδοσφαιριστές το πολύ μέχρι 18-19 χρονών. Δεν θα παίζει ο πατέρας με τον γιο, τελείωσαν αυτά! Θα ενισχυθούν οικονομικά τα σωματεία, θα γίνουν περικοπές.

Το Ενωσιακό κοστίζει 25000 ευρώ και τα έσοδα είναι 2000 ευρώ. Στην ΕΠΣ έχουμε δυο γραμματείς, ο ένας δουλεύει και ο άλλος κάνει τουρισμό! Δεν χρειάζονται αυτά τα λεφτά, θα τα δώσουμε στις ομάδες. Θα μειώσουμε το παράβολο συμμετοχής στο 50% και θα κάνουμε οικονομία στις ομάδες κατά 30% τον χρόνο.

Υπάρχουν βέβαια και παράγοντες και ομάδες που περιμένουν τις εκλογές για να τα… αρπάξουν. Περιμένουν να πάρουν κάνα χιλιάρικο όμως δεν καταλαβαίνουν ότι στη συνέχεια το πληρώνουν τετραπλάσιο. Εμείς αυτούς τους παράγοντες δεν τους θέλουμε! Εμείς θέλουμε υγιείς παράγοντες για να συνδιοικήσουμε την Ένωση.

Τα συμβούλια θα είναι ανοιχτά, οι μεγάλες αποφάσεις θα παίρνονται από τους παράγοντες και όχι στην… κρεβατοκάμαρα για ανακοινώνονται το άλλο πρωί!»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΑΡΙΑΣ (Μέλος ΠΑΚ Ηλείας): «Να υπάρχει αξιοπιστία, ισονομία και αξιοκρατία στο ηλειακό ποδόσφαιρο!»

«Η πραγματικότητα του covid-19 είναι πρωτόγνωρη και σκληρή σε όλους μας και σε όλους τους τομείς και μεταξύ αυτών και στον αθλητισμό , αφού το λουκέτο ισχύει έως τις 7 Ιανουαρίου.

Δε μπορούμε να κάνουμε κάτι το διαφορετικό , από το να κάνουμε υπομονή και να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών και των επιστημόνων,  ώστε όσο το δυνατόν συντομότερα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και οι αθλητές και πάλι στην ενεργό δράση.

Σίγουρα ένα πρωτάθλημα δεν γίνεται πιο ανταγωνιστικό, όταν μειώνεται ο αριθμός των ομάδων που συμμετέχουν, όταν προστίθεται μία ακόμα φάση (playoffs, playout), ή όταν «σπάζει» σε ομίλους με έξι και εφτά ομάδες ….

Το επίπεδο του ποδοσφαίρου στον τόπο  μας, νομίζω είναι απογοητευτικό… και ένα μεγάλο μέρος του αντανακλάται και στην αρχή  που το εποπτεύει .Μια ΕΠΣΗ χωρίς καμιά παρέμβαση, που όλα αυτά τα χρόνια κινείται σε ένα φαύλο κύκλο μικροπολιτικής και εσωστρέφειας.

Οι θέσεις, τα αξιώματα, η κοινωνική καταξίωση και τα οφίκια, είναι για κατανάλωση. Αυτό που μετρά, είναι η αγάπη , η διάθεση για προσφορά, η όρεξη για δουλειά, η ανιδιοτελής βοήθεια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του τόπου σου.

Ο αθλητισμός και ειδικότερα ο ερασιτεχνικός έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα από την δεκαετή οικονομική αλλά και τώρα από την υγειονομική κρίση. Χρειάζεται ουσιαστική στήριξη της πολιτείας μιας και το ερασιτεχνικό σωματείο, που είναι το κύτταρο του αθλητισμού.

Εμείς σαν μέλλουσα διοίκηση, αν τα ηλειακά σωματεία μας εμπιστευτούν, πιστεύουμε ότι όλα μπορούν να γίνουν αν υπάρχει βούληση και αν εκλείψει η υστεροβουλία και ο καιροσκοπισμός.Καθημερινή μας φροντίδα και προσπάθεια θα είναι να υπάρχει αξιοπιστία, ισονομία, αξιοκρατία και να διαφυλάττουμε το κύρος, προστατεύοντας και αναδεικνύοντας την αξιοπρέπεια όλων όσων ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Σε αυτή την κατεύθυνση θέλουμε όλους τους ερασιτέχνες παράγοντες αρωγούς και υποστηρικτές, εφόσον πρεσβεύουν και θέλουν να υπηρετούν ένα τέτοιο ποδόσφαιρο. Και αυτό γιατί,όλοι οι ερασιτέχνες παράγοντες δεν πρεσβεύουμε τα ίδια πράγματα, ούτε έχουμε την ίδια αφετηρία , ούτε τους ίδιους στόχους, ούτε τα ίδια μέσα , αλλά απλά ομαδοποιούμαστε κάτω από την ασημαντότητα της ταμπέλας του ερασιτέχνη.

Κλείνοντας

Θα ήθελα να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος με υγεία σε όλους τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τους διαιτητές και τους παράγοντες όλων των σωματείων, όπως και στις οικογένειές τους. Να αφήσουμε πίσω μας το δύσκολο 2020 και να υποδεχτούμε 2021 με την καλύτερη διάθεση, ευελπιστώντας να απολαύσουμε την κάθε του στιγμή!!!

Όλη η επικαιρότητα