Ηλεία

Μπλοκάρει η ονομασία τού 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας σε «Μανώλης Αγιομυργιαννάκης» – Τι συνέβη

Ακούστε το άρθρο

Tην ονομασία του 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας σε «Μανώλης Αγιομυργιαννάκης», ως φόρο τιμής στον αείμνηστο εκπαιδευτικό και αιρετό, πρώτο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα αποφάσισε πριν από περίπου 3 μήνες το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας.

Ωστόσο, προ ημερών το Σχολικό Συμβούλιο του 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας αποφάσισε να εισηγηθεί αρμοδίως, ως πρώτη προτίμηση, την επωνυμία του σχολείου σε «Μήτσος Αλεξανδρόπουλος» – “επαναλαμβάνοντας προγενέστερη εισήγηση -απόφαση του συλλόγου διδασκόντων – και σύγχρονα δέχτηκε πρόταση από το 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας για συνεργασία, ώστε να αναδειχτεί η προσφορά του λογοτέχνη και στοχαστή Μήτσου Αλεξανδρόπουλου στα γράμματα…”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται!

Μάλιστα και το Δ.Σ. του σωματείου Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας αφού συζήτησε την πρόταση στη συνεδρίασή της τις προηγούμενες μέρες, αποφάσισε να συμβάλει με τη συνεργασία του στην ανάδειξη της προσωπικότητας και του έργου του λογοτέχνη και πεζογράφου της μεταπολεμικής γενιάς Μήτσου Αλεξανδρόπουλου με εκδηλώσεις και δραστηριότητες που θα απευθύνονται γενικά στους πολίτες, αλλά και ειδικότερα σε μαθητές της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος Ήλιδας δεν έχει ενημερωθεί για την απόφαση αυτή του Σχολικού Συμβουλίου και παραμένει άγνωστο ποια απόφαση θα υπερισχύσει για την ονομασία του συγκεκριμένου σχολείου. Πλέον απομένει να δούμε τι θα συμβεί από δω και ύστερα, όταν ήδη έχει ληφθεί ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για την ονομασία του σχολείου σε «Μανώλης Αγιομυργιαννάκης». Το Σχολικό Συμβούλιο του 1ου Γυμνασίου δεν έχει λάβει γνώση της απόφασης ή απλά κατέθεσε την δική του εισήγηση ως πρόταση;…

Όλη η επικαιρότητα