Ελλάδα

Μόσιαλος: H πορεία του Πολυτεχνείου δεν πρέπει να γίνει- Τι γράφει σε ανάρτησή του

Μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν στο Πολυτεχνείο και την Πολυτεχνειούπολη, όπου έγινε έφοδος της αστυνομίας και προσαγωγές σε άτομα που θέλησαν να μείνουν εκεί ενόψει της επετείου, ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, τονίζει ότι η πορεία δεν πρέπει να γίνει για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

«Καταθέτω μια συγκεκριμένη πρόταση. Κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να απονέμει βραβεία σε όσους εισήχθησαν πρώτοι στα Πανεπιστήμια μας προς τιμήν όσων έχασαν τη ζωή τους στο Πολυτεχνείο, των νεκρών της ημέρας του πραξικοπήματος, όσων δολοφονήθηκαν από τη χούντα, των νεκρών της αντιδικτατορικής δράσης στο εξωτερικό, των νεκρών στις εξορίες και τις φυλακές της χούντας και όσων βασανίστηκαν απάνθρωπα από τους χουντικούς. Αυτό θα μπορούσε να γίνει σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών (1967-1974)», γράφει, μεταξύ άλλων, στο Facebook ο καθηγητής.

«H εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν η κορυφαία στιγμή αντίστασης κατά της δικτατορίας. Η πορεία για την επέτειο της εξέγερσης είναι η βασικότερη εκδήλωση μνήμης και απότισης φόρου τιμής. Στους νεκρούς του Πολυτεχνείου, αλλά και σε όσους έχασαν τη ζωή τους, φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Φέτος όμως, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και μόνο, η πορεία δεν πρέπει να γίνει. Θα γίνει σίγουρα την επόµενη χρονιά με μεγάλη συμμετοχή», επισημαίνει σε άλλο σημείο της ανάρτησής του.

H εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν η κορυφαία στιγμή αντίστασης κατά της δικτατορίας. Η πορεία για την επέτειο της…

Δημοσιεύτηκε από Ηλίας Μόσιαλος στις Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020

via 

Όλη η επικαιρότητα