Ηλεία

Νέα πυρκαγιά στον Ξηρόκαμπο Αρχαίας Ολυμπίας

Ακούστε το άρθρο

Νέα πυρκαγιά -έρπουσα- ξέσπασε το πρωί της Κυριακής σε δασική έκταση στον Ξηρόκαμπο Αρχαίας Ολυμπίας.

Την προσήλωσή τους στο καθήκον τους και τον εξαιρετικό βαθμό ετοιμότητά τους απέδειξαν για ακόμα μια φορά οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας, που  τα ξημερώματα της Κυριακής κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πύρινο μέτωπο σε δασική έκταση στον Ξηρόκαμπο Αρχαίας Ολυμπίας, με την εν λόγω φωτιά ωστόσο να γεννά ερωτηματικά τόσο για το σημείο που ξεκίνησε όσο και για τη χρονική στιγμή.

Ήταν 20 λεπτά μετά τις πέντε το πρωί όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε την κλήση για Πυρκαγιά σε δάσος της περιοχής του Ξηροκάμπου και άμεσα στάλθηκαν ισχυρές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν άμεσα υπό έλεγχο το μέτωπο. Συγκεκριμένα, στο σημείο βρέθηκαν συνολικά 19 οχήματα με 40 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου και δύο αεροσκάφη PZL που έκανα διαρκώς ρίψεις για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Αποτέλεσμα της φωτιάς ήταν να γίνουν στάχτη περίπου πέντε στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης ήταν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Βασίλης Σολδάτος και ο υποδιοικητής Νίκος Σμαρνάκης, ενώ στο σημείο παρέμειναν 3 οχήματα, προκειμένου να προλάβουν τυχόν αναζοπυρώσεις και να κατασβέσουν πλήρως το μέτωπο.

Να σημειωθεί πως η χρονική στιγμή που ξεκίνησε η φωτιά καθώς και το σημείο, έχουν προκαλέσει ερωτηματικά στους ανθρώπους της Πυροσβεστικής που εξετάζουν την περίπτωση αυτή. Στο παρελθόν άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που η συγκεκριμένη περιοχή δείχνει να έχει βρεθεί στο στόχαστρο εμπρηστών καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες, με την Πυροσβεστική να κάνει ότι περνά από το χέρι της να δώσει οριστικό τέλος σε τέτοιες ενέργειες.

Όλη η επικαιρότητα