Ηλεία

Νέα τηλεφωνική απάτη με θύμα γυναίκα από Ζαχάρω

Με την προσωπική επαφή να έχει χαθεί το διάστημα της πανδημίας, οι τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές απάτες δείχνουν να βρίσκονται σε έξαρση. Αρκετοί επιτήδειοι φαίνεται πως έχουν βρει το διάστημα αυτό «χρυσή ευκαιρία» για να εκμεταλλευτούν οικονομικά πολίτες, σκεπτόμενοι διάφορους έξυπνους τρόπους προκειμένου να τους αποσπάσουν σημαντικά χρηματικά πόσα.

Κάτι τέτοιο συνέβη και στην Ηλεία με «θύμα» μία γυναίκα από τη περιοχή της Ζαχάρως. Συγκεκριμένα, ο «θύτης» ήρθε σε επικοινωνία με τη γυναίκα και με το πρόσχημα χορήγησης δανείου ύψους 25.000 ευρώ μέσω διαφήμισης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατάφερε να γίνει πιστευτός από το «θύμα».

Έτσι, την έπεισε να ανοίξει το τραπεζικό της λογαριασμό και να αποστείλει τη συνδεδεμένη σε αυτόν κάρτα ανάληψης, καθώς και τραπεζικούς κωδικούς. Με αυτό τον τρόπο η άτυχη γυναίκα έδωσε άθελά της πρόσβαση στο δράστη, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη συγκεκριμένη κατάσταση κατάφερε να της αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 245 ευρώ.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου δράστη από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου. Πρόκειται για ακόμα μία περίπτωση απάτης εν καιρώ πανδημίας, με τις αστυνομικές αρχές όλο αυτό το διάστημα να ανακοινώνουν συχνάπυκνά συμβουλές για την προστασία των πολιτών από τέτοιες καταστάσεις.

Ωστόσο, όπως φαίνεται οι δράστες αποδεικνύουν μεγάλη ευρηματικότητα και καταφέρνουν σε ορισμένες περιπτώσεις να γίνονται πιστευτοί.

Ο κόσμος καλείται να δείχνει μεγαλύτερη προσοχή και να διασταυρώνει πρώτα όσες πληροφορίες του αναφέρουν, γεγονός που στις περισσότερες των περιπτώσεων θα είχε αποσοβήσει αρκετές υποθέσεις τέτοιας φύσεως.

Όλη η επικαιρότητα