Ηλεία

Νέα Φιγαλεία: Ζωντάνεψε η νέα βρύση Καραντώνη 16 χρόνια μετά την κατασκευή της

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κοινότητας Νέας Φιγαλείας Νίκου Κουτσόπουλου και τη σημαντική βοήθεια εθελοντών της περιοχής ζωντάνεψε η νέα πέτρινη βρύση Καραντώνη που κατασκευάστηκε στην είσοδο της Νέας Φιγαλείας το 2004 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Νέων Φιγαλεών Αθηνών και χρηματοδότηση απόδημων συμπατριωτών από την Αμερική των Αφών Καλογιάννη.

Η πέτρινη βρύση αποτελεί κόσμημα στην είσοδο της ιστορικής περιοχής και χρειάστηκε να περάσουν 16 χρόνια μέχρι να υδροδοτηθεί αλλά και να φωτιστεί δίνοντας άλλη αίγλη στη μέχρι σήμερα παρατημένη δωρεά των αποδήμων από τη Νέα Φιγαλεία.

Εκ μέρους του Προέδρου της Κοινότητας εκφράζονται θερμές ευχαριστίες προς τους υδραυλικούς της περιοχής για τις εργασίες υδροδότησης αλλά και προς το Κατάστημα ”Χωριό & Χρώμα” για τη δωρεά υλικών ως προς την κατασκευή του ”ΟΧΙ” που κοσμεί το βουνό της Βαγένας, όπως επίσης και στους εθελοντές που συμμετείχαν στις εργασίες κατασκευής του.

Η νέα βρύση με πόσιμο καθαρό νερό περιμένει τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής αλλά και τα παιδιά που αθλούνται στο διπλανό γήπεδο Μπάσκετ Πιπίλειο να τους προσφέρει ανάσες δροσιάς.

Πηγή: #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

Όλη η επικαιρότητα