Ηλεία

Νέες ανάσες ελευθερίας – Τι λένε οι Ηλείοι για την μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Πρώτη μέρα χθες χωρίς μάσκες, καθώς οι πολίτες μπορούν πλέον να κυκλοφορούν σε εξωτερικούς χώρους χωρίς να φοράνε μάσκα, με εξαίρεση όμως τις περιπτώσεις όπου υπάρχει συνωστισμός.

Μετά από πολλούς μήνες υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και έπειτα από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη 24 Ιουνίου επιτρέπεται η κυκλοφορία χωρίς μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, η οποία ωστόσο παραμένει υποχρεωτική σε περιπτώσεις συγχρωτισμού-συνωστισμού, ενώ η υποχρεωτική χρήση της μάσκας διατηρείται μόνο σε εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις.

Οι πολίτες δέχθηκαν με αισιοδοξία την άρση αυτού του μέτρου και πιστεύουν ότι σύντομα θα αρθούν και τα υπόλοιπα μέτρα, αλλά τόνισαν ότι πρέπει να επιδειχθεί και η ανάλογη υπευθυνότητα γιατί «δεν έχουμε τελειώσει οριστικά με αυτό», όπως είπαν.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους: «είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι κουράστηκαν να φοράνε τη μάσκα τους, ειδικά οι νεότεροι άνθρωποι.

Ήταν όμως ένα απαραίτητο μέτρο για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας». Επίσης πολλοί είναι αυτοί που είπαν ότι εξαιτίας της ζέστης η χρήση της μάσκας είναι ανυπόφορη πλέον.

Κάποιοι εμφανίστηκαν διστακτικοί και δεν αποχωρίστηκαν τη μάσκα τους καθώς δεν είναι βέβαιοι ακόμα για την ανοσία που υπάρχει, παρά τους πολλούς εμβολιασμούς, οπότε εξακολουθούν να τη φοράνε για λόγους πρόληψης και ασφάλειας.

Είναι αλήθεια ότι πλέον βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική άρση των μέτρων, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα σταματάει και η απαγόρευση της κυκλοφορίας που ίσχυε για τις νυχτερινές ώρες.

Ιωάννης Γεωργακόπουλος

«Το μέτρο που πήρε η κυβέρνηση για τις μάσκες είναι πολύ καλό όπως και η άρση της απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας. Στους εσωτερικούς χώρους είναι καλό ακόμα να φοράμε τη μάσκα.»

Γεράσιμος Γότης

«Είναι σίγουρα ένα θετικό μέτρο,οι μάσκες έπρεπε να βγουν.Ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει και υπευθυνότητα από την πλευρά των πολιτών και όπου υπάρχει συνωστισμός να τη φοράμε για το καλό όλων μας.Όμως οι αρμόδιες αρχές και η κυβέρνηση να δείξουν την ανάλογη υπεθυνότητα και να ενισχύσουν τον τομέα της υγείας»

Λουκία Χριστακοπούλου

«Φοράω τη μάσκα όταν είμαι ανάμεσα σε πολύ κόσμο και όταν μπω στο φαρμακείο για να ψωνίσω.Όλοι κουραστήκαμε από τα μέτρα αλλά ήταν απαραίτητα.Δεν είμαι ακόμα για το αν θα πρέπει να βγάλουμε τις μάσκες γιατί εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε και προσεκτικοί.Νομίζω ότι για θέμα ασφάλειας πρέπει να τις φοράμε αλλα τώρα με τη ζέστη είναι ανυπόφορο»

Μαίρη Φραγκοπανάγου

«Σιγά σιγά αυτοί που εμβολιάζονται πρέπει να μη φοράνε μάσκες.Είναι αλήθεια ότι είχαμε συνηθίσει με τις μάσκες αλλά κάποια στιγμή πρέπει να βγουν.Ακόμα φοβάμαι να βγάλω τη μάσκα.Έχω κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και όταν κάνω και τη δεύτερη πιστεύω θα τη βγάλω»

Όλη η επικαιρότητα