Ελλάδα Κινηματογράφος Πολιτισμός

Νέο Δ.Σ. στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Ακούστε το άρθρο

Πριν καλά – καλά κλείσει μια εβδομάδα από την παραίτηση σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κινηματογράφου (έγινε την περασμένη Δευτέρα), το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. Αυτό ήταν ένα πολύ καλό βήμα διότι αν μη τι άλλο το ΥΠΠΟΑ απεδείχθη συνεπές στη δέσμευσή του.

Το Δ.Σ αποτελούν οι

·       Μάρκος Χολέβας, Πρόεδρος

·       Ελένη Χανδρινού, Αντιπρόεδρος

·       Ιφιγένεια Βλαχογιάννη

·       Μαρία Καλλιμάνη

·       Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

·       Isabelle Fauvel

·       Δάφνη Χατζηπροκοπίου

Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ  «στόχος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι η άμεση επίλυση των ζητημάτων που έχουν προκύψει με το Ειδικό Πρόγραμμα για την Ενίσχυση της Κινηματογραφικής Κοινότητας, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΚ με στόχο την άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών του προς όφελος της κινηματογραφικής κοινότητας στο σύνολό της, την επίσπευση των διαδικασιών του και την επίτευξη των ιδρυτικών του σκοπών.»

Ωστόσο, το γεγονός παραμένει: το νυν υπάρχων σύστημα λειτουργίας του ΕΚΚ, αποδεδειγμένα είναι προβληματικό, άρα κάτι πρέπει να αλλάξει. Ας ελπίσουμε ότι για το καλό του ελληνικού κινηματογράφου, αυτή την φορά, όντως κάτι θα αλλάξει.

Ριζικά και αμετάκλητα.

via

Όλη η επικαιρότητα