WEB tv Ηλεία

Δήμος Πύργου: Αρχίζει νέα ανακύκλωση! (Video)

Σε ουσιαστικό… restart της ανακύκλωσης –σε εντατικό επίπεδο-βρίσκεται, πλέον, ο δήμος Πύργου όπως ανακοίνωσε χθες ο αντιδήμαρχος Συντονισμού και Προγραμματισμού Νίκος Κοτσώνης.

Ο ίδιος επισήμανε και την πρόθεση για την καλή λειτουργία και ενίσχυση των “Πράσινων σημείων” της πόλης, ενώ ενημέρωσε και για την αγορά τριών ακόμα απορριμματοφόρων, την ολοκλήρωση της μελέτης για την παραλαβή επιπλέον 300 κάδων (για σύμμεικτα απορρίμματα), καθώς και την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης για υγειονομικά απορρίμματα (μάσκες, γάντια, κ.α.).

Χθες το μεσημέρι ο κ. Κοτσώνης βρέθηκε στο “Πράσινο σημείο” επί των οδών Αγίου Γεωργίου και Κιλκίς, στον Πύργο που ήταν από τα πρώτα που λειτούργησαν –στα τέλη του 2015-  στην Ελλάδα.

Εκεί αναφέρθηκε στη νέα πορεία της ανακύκλωσης στο δήμο Πύργου τονίζοντας πως «Η δημιουργία των “πράσινων σημείων” ήταν μια πολύ καλή κίνηση του τότε αντιδημάρχου Διονύσιου Μπέλτσου, η οποία όμως από τα μέσα του 2017 και μετά, είχε μια φθίνουσα πορεία. Θεωρώ ότι μετά τη συνεργασία που είχαμε και με τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε και πάλι την ανακύκλωση με πιο γοργούς ρυθμούς.

Έτσι ενεργοποιήσαμε τα δύο “πράσινα σημεία”, της πόλης, τοποθετήσαμε κάδους ανακύκλωσης, και ήδη αποστέλλουμε ανακυκλώσιμο υλικό στην Πάτρα».

Συνεχίζοντας ο κ. Κοτσώνης υπογράμμισε τους βασικούς λόγους που επέβαλλαν αυτή την έναρξη οι οποίοι είναι η καλυτέρευση της ποιότητα ζωής των δημοτών, η υποχρέωση που έχουμε όλοι απέναντι στο περιβάλλον και τις επόμενες γενιές, αλλά και  οι συμβατικές υποχρεώσεις που απορρέουν με την εταιρία ανακύκλωσης τις οποίες ο Δήμος καλείται να τηρήσει.

«Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης και σε νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί έχουμε συμφωνήσει να παραλάβουμε νέες σακούλες ανακύκλωσης και κάδους που θα τοποθετήσουμε στα σχολεία. Θεωρούμε ότι, κυρίως τα παιδιά των Δημοτικών σχολείων είναι οι καλύτεροι αποδέκτες για να εντρυφήσουν στην ανακύκλωση και το θετικό της πρόσημο, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ποσοστό ανακύκλωσης που το 2017 άγγιζε το 24%, φέροντας τον Πύργο στις πρώτες θέσεις, ο κ. Κοτσώνης εξέφρασε την ελπίδα ότι με συστηματική δουλειά η πόλη θα φτάσει και πάλι σ’ αυτό το επίπεδο.

«Κάνουμε μια νέα αρχή και θα βάλουμε τα δυνατά μας για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο Πύργος είχε φτάσει  το 2017 την ανακύκλωση σε ποσοστό 24%. Ελπίζω και πάλι να αγγίξουμε τα ίδια επίπεδα. Παραλάβαμε ως γνωστόν μια πόλη με ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα στον τομέα της καθαριότητας. Θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι ήμασταν πριν περίπου δυο χρόνια. Σύντομα θα παραλάβουμε τρία οχήματα για σύμμεικτα υλικά, και επιπλέον ολοκληρώνεται η μελέτη για την αγορά 300 κάδων. Επίσης, στα δύο πράσινα σημεία θα τοποθετηθούν κάδοι αποκλειστικά για χρησιμοποιημένο υγειονομικό υλικό (μάσκες – γάντια κ.α.). Η καθαριότητα είναι ένας πολύ δύσκολος τομέας γιατί έχει πολλές παραμέτρους. Εκτιμώ όμως ότι συνολικά θα πάμε ακόμα καλύτερα γιατί έχουμε καλή συνεργασία και καλό προσωπικό. Θέλω να ευχαριστήσω τους καθημερινούς ήρωες που δεν είναι άλλοι από το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας, που σε αυτές τις δύσκολες εποχές, και παρ’ ότι βρίσκονται σε καθημερινό υγειονομικό κίνδυνο, δίνουν συνεχώς τον καλύτερό τους εαυτό».

«Σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Συντονισμού και Προγραμματισμού κ. Κοτσώνη, η υπηρεσία Πρασίνου του δήμου μας, καθάρισε τα “Πράσινα σημεία” της πόλης. Είμαστε βέβαιοι, ότι η ανακύκλωση που ήταν σε φθίνουσα πορεία τα προηγούμενα χρόνια, θα φτάσει με συστηματική και εντατική δουλειά σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα», δήλωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πρασίνου δήμου Πύργου, Μαρίνος Αχτύπης.

Απομακρύνονται και τα υπόλοιπα στρώματα από το παλιό Νοσοκομείο

Να σημειωθεί πως ο κ. Κοτσώνης , απαντώντας σχετικά, διευκρίνισε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η εργολαβία και θα απομακρυνθούν και τα τελευταία στρώματα από τον περιβάλλοντα χώρο του παλιού Νοσοκομείου Πύργου. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως «Δεν έχει τελειώσει η εργολαβία αυτή, ούτε έχει φύγει από το έργο ο εργολάβος, όπως κάποιοι υποστήριξαν –κακώς- κάτι ανάλογο. Οι καιρικές συνθήκες και το διάστημα των εορτών δεν βοήθησαν στο να ολοκληρωθεί το έργο. Θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μας ότι -κατόπιν συμφωνίας- μέσα στο δεύτερο 10ημερο του μήνα θα φύγουν και τα υπόλοιπα στρώματα, που δεν υπερβαίνουν σε ποσότητα το ένα φορτηγό. Όλος ο υπόλοιπος χώρος έχει ήδη καθαριστεί».

Όλη η επικαιρότητα