Ηλεία

Να γίνει εμβολιαστικό κέντρο το Κ.Υ Ανδρίτσαινας

Θέλουν οι κάτοικοι της περιοχής και ήδη συζητείται αυτή η πρόταση 

Το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας Ανδρίτσαινας, έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες του για να γίνει το κέντρο υγείας εμβολιαστικό κέντρο covid 19. Παρότι ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη πρόταση, εν τούτοις οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει μεταξύ των τοπικών συμβούλων, αφού όπως τόνισε και ο πρόεδρος της κοινότητας κος Θεόδωρος Τζίβας, θα είναι μία θετική εξέλιξη, αφού δεν θα χρειάζεται οι κάτοικοι τόσο της Ανδρίτσαινας, όσο και των γύρω περιοχών να μεταβαίνουν στον Πύργο ή στην Κρέστενα για να εμβολιαστούν.

Πάντως ο κος Τζίβας τόνισε ότι ακόμα δεν υπάρχει κάτι το επίσημο και θα πρέπει να κατατεθεί μία σοβαρή πρόταση προς την πολιτεία και την 6η ΥΠΕ, για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα, που αναμένεται να συζητηθεί σε πρόσεχες τοπικό συμβούλιο.

Αυτή την στιγμή οι κάτοικοι της Ανδρίτσαινας και των γύρω περιοχών, αναγκάζονται να διανύουν μία πολύ μεγάλη απόσταση μέχρι το πιο κοντινό εμβολιαστικό κέντρο, κάτι που είναι πάρα πολύ κουραστικό ιδιαίτερα για τους πολίτες μεγάλης ηλικίας. Το κέντρο υγείας Ανδρίτσαινας έχει τις υποδομές για να γίνει εμβολιαστικό κέντρο, αρκεί φυσικά να ενισχυθεί με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, συμβάλλοντας φυσικά στην περεταίρω ανάπτυξη του τομέα της υγείας σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

Μην ξεχνάμε ότι η Ανδρίτσαινα είναι πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όταν με το καλό τελειώσει η καραντίνα λόγω του κορωνοιού, αναμένεται να έχουμε πολλούς επισκέπτες τόσο στον Επικούριο Απόλλωνα όσο και στα άλλα αξιοθέατα της περιοχής. Και ένα σωστά οργανωμένο και στελεχωμένο Κέντρο Υγείας σίγουρα είναι απαραίτητο, προκειμένου όλοι οι επισκέπτες και φυσικά οι κάτοικοι της περιοχής να νιώθουν πιο ασφαλείς.

Όλη η επικαιρότητα