Αχαϊα Ηλεία Πολιτική

Νεκτάριος Φαρμάκης & Κων/νος Καραμανλής: Εντός Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες για τον δρόμο

Εντός του Σεπτεμβρίου, αφού δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, θα μεταβεί ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης με τον υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, στις Βρυξέλλες για να πιέσουν την Ευρωπαϊκή ένωση, έτσι ώστε να ξεκινήσει επιτέλους ο δρυμός Πάτρα – Πύργος.

Ο κ. Φαρμάκης μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο της ΟΡΤ τόνισε ότι δεν αξίζει στους πολίτες της Δυτ. Ελλάδας να μην έχουν έναν σύγχρονο δρόμο και να θρηνούν συνεχώς θύματα στον υπάρχον δρόμο καρμανιόλα.

«Δυστυχώς το θέμα είναι ότι δεν έχουμε εξελίξεις και γι’ αυτό βρέθηκα στον υπουργό. Όπως κατέστησα σαφές έχουμε ήδη αργήσει ως προς το επόμενο βήμα που έχει ανακοινωθεί εδώ και κάποιους μήνες. Δηλαδή πως πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο, με τρόπο που θα εγγυάται την ταχύτητα ολοκλήρωσής του, αλλά και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών μέσω του νέου αυτοκινητοδρόμου. Γι’ αυτό το λόγο βρέθηκα εκεί, για να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ότι στην Δυτική Ελλάδα δεν μπορούμε να βλέπουμε ότι η ζυγαριά γέρνει μόνο ανατολικά, θα πρέπει κάποια στιγμή να κοιτάξουμε και προς τα δυτικά. Και το πρώτο που θα πρέπει να κοιτάξουμε είναι ο εθνικός μας μινώταυρος όπως τον έχω χαρακτηρίσει, γιατί τρέφεται δυστυχώς με ανθρώπινες ζωές. Γι’ αυτό θεωρώ σκόπιμο ότι θα πρέπει να μεταβούμε στις Βρυξέλλες με τον υπουργό, ο οποίος το δέχθηκε, για να μην υπάρχει πλέον η δικαιολογία των Βρυξελλών, ότι λόγω κορωνοιού υπάρχει αυτή η καθυστέρηση στην έγκριση του αιτήματος που υπάρχει εκ μέρους του υπουργείου. Για το λόγο αυτό πρέπει να είμαστε εκεί για πιέσουμε για την έγκριση του έργου όπως έχει δρομολογηθεί. Το θέμα είναι ότι εμείς ως πολίτες δεν βλέπουμε κάποια εξέλιξη στο έργο και δεν μπορεί ο κορωνοιός να είναι δικαιολογία. Πρέπει να αντιληφθούν στην Ευρωπαϊκή επιτροπή ότι αυτό δεν είναι ένα θέμα σαν τα άλλα. Είναι ένα επείγον θέμα».

Όλη η επικαιρότητα