Ηλεία Πολιτισμός

«Νεραΐδα»: Εντυπωσιάζει τους επισκέπτες

Συνεχίζονται οι επισκέψεις σχολικών μονάδων προκειμένου να γνωρίσουν τα παιδιά της Ηλείας από κοντά την ιστορία του αείμνηστου Ιωάννη Λάτση. Ως γνωστόν, από το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου το «Νεράιδα» κατέπλευσε στο λιμάνι του Κατακόλου, «μαγνητίζοντας» τα βλέμματα με την επιβλητικότητά του και την ιστορία που «κουβαλάει» μαζί του.

Την τύχη να επισκεφθεί το θρυλικό αυτό πλοίο είχε χθες το 10ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου με τη συνοδεία των καθηγητών του αλλά και προσωπικού της κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Πύργου, όπου συγκεκριμένη ομάδα ατόμων ξενάγησαν τα παιδιά αναφέροντάς τους με λεπτομέρεια ιστορικά στοιχεία για το μοναδικό αυτό «διαμάντι» που έχει την τύχη να κοσμεί το λιμάνι του Κατακόλου. Κοντά στα παιδιά βρέθηκε και η αντιδήμαρχος Πύργου Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, που θέλησε να ευχαριστήσει το ΚΤΕΛ Ηλείας για τη συνεισφορά του με τη μεταφορά των μαθητών, αλλά και τους γονείς που έδωσαν την άδεια να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση: «Ξέρετε ότι η Κοινωνική Υπηρεσία Πύργου έχει αρκετές δομές και μαζί με τα κέντρα κοινότητας στόχος μας είναι να φέρουμε τα σχολεία να επισκεφθούν το πλωτό μουσείο του αείμνηστου πατριώτη μας Ιωάννη Λάτση.

Θέλω να ευχαριστήσω το ΚΤΕΛ Ηλείας, τον πρόεδρο και τους συνεργάτες του, τον οποίο η βοήθεια για τη μεταφορά των παιδιών ήταν κομβική. Σκοπός μας είναι να φέρνουμε ένα σχολείο κάθε φορά, με το 10ο Δημοτικό που είναι ολιγάριθμο να ξεκινάει τη δράση και να ακολουθούν στη συνέχεια και άλλα.

Χρειάστηκαν δυο λεωφορεία για να μεταφέρουμε 90 παιδιά, τους δασκάλους και το προσωπικό της κοινωνικής πρόνοιας και θέλω να ευχαριστήσω και τους δάσκαλους και γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους για να τα φέρουμε σήμερα εδώ».

Όλη η επικαιρότητα