Ηλεία

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Έκλεισε η παθολογική – Θα κλείσει και το Νοσοκομείο;

Ακούστε το άρθρο

Ώρα μηδέν για το νοσοκομείο Αμαλιάδος.  Οι  ασθενείς που νοσηλεύονταν σε αυτό ,  έπεσαν θύματα της απουσίας-αδιαφορίας της Πολιτείας στο αίτημα για στελέχωση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας αλλά και της ακατανόητης αντιπαράθεσης με το Νοσοκομείο Πύργου.

Όλα ξεκίνησαν από μια απόλυτα αιτιολογημένη καλοκαιρινή άδεια που ζήτησε παθολόγος και ο οποίος σηκώνει στις πλάτες του το βάρος της λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής.

Τη στιγμή λοιπόν που η Αμαλιάδα αναμένει την επιστροφή των δύο παθολόγων που έχει «δανείσει» στο Νοσοκομείο του Πύργου, η Παθολογική του Νοσοκομείου Αμαλιάδας έκλεισε λόγω θερινής άδειας του μοναδικού της παθολόγου.

Το πρόβλημα θα μπορούσε εν μέρει να είχε λυθεί αν ένας παθολόγος από αυτούς που με «εντέλλεσθε» βρίσκονται στο Νοσοκομείο Πύργου επέστρεφε στην Αμαλιάδα.

Όμως αντί αυτής της λύσης κάποιοι έκριναν σωστό δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν στην Αμαλιάδα, να διακομισθούν με ασθενοφόρο στον Πύργο ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις πήραν εξιτήριο.

Ο δήμαρχος  Ήλιδας και καρδιολόγος στο νοσοκομείο Αμαλιάδος Γιάννης Λυμπέρης έχει τονίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να μπει λουκέτο στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Αλλά και οι πολίτες της Αμαλιάδας και του Κάμπου που εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας είναι ανάστατοι.

Το ερώτημα όμως που εύλογα τίθεται είναι τι θα γίνει σήμερα, από το μεσημέρι και μετά, με τα προγραμματισμένα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Όλη η επικαιρότητα