Ηλεία

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Απάντηση σε δημοσίευμα

Με έκπληξη  διαβάσαμε στον ιστότοπό σας ανακοίνωση, διαμαρτυρία  του κυριου Κωνσταντόπουλου Δημήτριου σχετικά με  περιστατικό στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας.  Προσωπικά δεν τον γνωρίζουμε, παρακολουθούμε τις αναρτήσεις του και τα δημοσιεύματα του σχετικά με το νοσοκομείο. Απευθυνόμενοι στον ίδιο έχουμε να επισημάνουμε τα εξής: Στην αντιπαράθεσή σας με την δημοτική αρχή δεν θα παρέμβουμε  και δεν μας αφορά.  Θα απαντήσουμε όμως και θα παρέμβουμε στην αήθη επίθεση που κάνατε ονομαστικά κατά εργαζομένων με τρόπο προσβλητικό. Εσείς που «κόπτεστε»  για το νοσοκομείο οφείλετε να γνωρίζετε ότι Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου εργάζονται κάτω από πολύ  δύσκολες συνθήκες σε ένα νοσοκομείο με πολλά προβλήματα, χωρίς επαρκή ιατρικό προσωπικό, με ιατρικά μηχανήματα που δουλεύουν στα όρια τους, χωρίς σέρβις και χωρίς δυνατότητα άμεσης επισκευής. Δεν θα αναφερθούμε επί του παρόντος στα γνωστά προβλήματα που διαιωνίζονται χωρίς λύσεις. Δεν θα δεχτούμε όμως να τα βάζετε με ευσυνείδητους υπαλλήλους, καταρτισμένους με επάρκεια γνώσεων που εφαρμόζουν πιστά και απαρέγκλιτα τις οδηγίες των προϊσταμένων, διευθυντών και υπουργείου  με γνώμονα τον περιορισμό της μετάδοσης του Κορωνοϊού με τα αυστηρά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Οι συνάδελφοι με κίνδυνο της ζωής τους στην πρώτη γραμμή, στην υποδοχή των επισκεπτών, παίρνουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Και συνεχίζουμε: με ευγένεια, ψυχραιμία και ήθος απέναντι σε επιθέσεις «αγανακτισμένων πολιτών και παραγόντων». Θυμίζουμε ότι είναι οι ίδιοι συνάδελφοι  που τον περασμένο Μάρτιο απέτρεψαν την εξάπλωση του Κορωνοϊού στην κοινότητα.

«Νταηλίκια, προπηλακισμοί και τσαμπουκάδες» όχι στις νοσηλεύτριες και στους τραυματιοφορείς. Το προσωπικό του νοσοκομείου είναι στις θέσεις του για να προσφέρει ότι μπορεί, να απαλύνειτ ον ανθρώπινο πόνο, να σώζει ζωές  και όχι να γίνεται «σάκος του μποξ» απέναντι σε κάθε «οργισμένο παράγοντα».

Υποδείξεις, οδηγίες και εντολές  από τον κάθε «φέρελπι πολιτικό» της περιοχής που δυσανασχετεί επειδή δεν του επιτράπει η είσοδος, ως δεύτερος συνοδός δεν δεχόμαστε. Ότι ισχύει για όλο τον κόσμο ισχύει και για τους «παράγοντες».

Λεονταρισμοί  του τύπου: «ξέρεις ποιος είμαι εγώ»  και απειλές:… «θα σας δείξω…» εδώ  δεν περνάνε.  Παρατηρήσεις και νουθεσίες για την λειτουργία του ιδρύματος, όχι στους εργαζόμενους, αλλά στα αρμόδια όργανα, στην διοίκηση στην ΥΠΕ στο Υπουργείο και σε κάθε αρχή και εξουσία. Για να τελειώνουμε με αυτές τις πρακτικές.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στέκεται αλληλέγγυος σε κάθε εργαζόμενο που δέχεται αναίτια επίθεση, και για τους λόγους αυτούς επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας, υποστήριξης της τιμής και υπόληψης των εργαζομένων κατά όποιων συκοφαντούν το προσωπικό της Ν.Μ. Αμαλιάδας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέαςß

Όλη η επικαιρότητα