Ηλεία

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Ικανοποίηση για ενεργειακή αναβάθμιση

Την ικανοποίησή της για την δρομολόγηση της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας μέσω σχετικής πράξης της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, εξέφρασε χθες η αναπληρώτρια διοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας κα Ειρήνη Αγγελάκου.

Η κα Αγγελάκου μίλησε για μια μεγάλη προσπάθεια όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, την οποία – όπως χαρακτηριστικά είπε – στήριξε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα, συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι η ενίσχυση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, η κα Αγγελάκου ανέφερε στην εφ. «Πατρίς»: «Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε την Απόφαση του κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με την ένταξη της Πράξης «Δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης, εξοικονόμησης ενέργειας και αξιοποίησης ΑΠΕ του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας – Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας» με κωδικό ΟΠΣ 5063530 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας κοπιώδους ομαδικής εργασίας της Διοικητικής Υπηρεσίας της Ν.Μ. Αμαλιάδας την οποία υποστήριξα εξ αρχής, με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αν. Διοικήτρια στη Ν.Μ. Αμαλιάδας, πληροφορούμενη για το ετήσιο ενεργειακό κόστος λειτουργίας του Νοσοκομείου. Με ενέργειες της Διοικητικής Διευθύντριας, Κοτσαύτη Σοφίας, του Προϊστάμενου του Τεχνικού Τμήματος, Σταματόπουλου Κωνσταντίνου, της Προϊσταμένης Οικονομικού Τμήματος, Βυθούλκα Λουίζας, της Προϊσταμένης του Τμήματος Προσωπικού, Κοτσαύτη Αλεξάνδρας και του Διοικητικού Υπάλληλου, Σταυριανόπουλου Νεκτάριου, κατατέθηκε σχετική πρόταση στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία και εγκρίθηκε.

Με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις και στόχο πάντα την ανάληψη θετικών πρωτοβουλιών για την μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της Ν.Μ. Αμαλιάδας, προβλέπεται εξοικονόμηση ετήσιου κόστους, σε ανάγκες θέρμανσης και ψύξης, ύψους 116.146,17 €.

Τα έργα αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων, των Η/Μ εγκαταστάσεων, καθώς και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), συνολικής δαπάνης 1.205.924,85 €.
Με την υποβολή του φακέλου και την έγκριση της πρότασής μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν στην έκδοση της συγκεκριμένης Απόφασης.

Ευκαιρία δοθείσης, θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι από την έναρξη της θητείας μου, η οποία συνέπεσε με την κήρυξη της πανδημίας COVID-19, και παρά τις σοβαρές δυσκολίες στη συνέχεια, πορεύομαι με σκοπό την ενίσχυση της Ν.Μ. Αμαλιάδας, ώστε να παρέχεται, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, επαρκή φροντίδα υγείας στον πληθυσμό ευθύνης μας».

Όλη η επικαιρότητα