Ηλεία

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: «Στο… ακουστικό» για τις προσλήψεις επικουρικών

Στην… «αναμονή» παραμένει η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας, σχετικά με την υλοποίηση της εξαγγελίας που έγινε πριν 2,5 περίπου μήνες για την πρόσληψη 19 επικουρικών ιατρών και 60 περίπου ατόμων νοσηλευτικού, βοηθητικού και λοιπού προσωπικού, για τη στελέχωσή της.

Όπως γνωστοποίησε χθες, μετά από ερώτηση της εφ. «Πατρίς», η αναπληρώτρια διοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας κα Ειρήνη Αγγελάκου, το αίτημα – απόφαση της 6ης ΥΠΕ, βρίσκεται στο υπουργείο Υγείας, ώστε να δρομολογηθεί η δημοσίευση της προκήρυξης… τουλάχιστον για τους επικουρικούς ιατρούς.

Η κα Αγγελάκου απάντησε και για τη μη συμμετοχή της, κατά την προ ημερών συνεδρίαση του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, στην ψηφοφορία για προκήρυξη θέσης παθολόγου στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων, την οποία εισηγήθηκε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Χριστόπουλος, παρότι συμμετείχε στη συνεδρίαση.

Όπως ανέφερε, θεωρεί ότι προς όφελος των δομών Υγείας του νομού, είναι ορθότερη η κατάθεση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου και όχι η λήψη αποφάσεων για τμηματική κάλυψη αναγκών.

«Ποτέ δεν αρνήθηκα να αποσταλεί αίτημα έκδοσης προκήρυξης για θέσεις ιατρών στα Νοσοκομεία της Ηλείας.

Από τη στιγμή που έχουμε κοινή διοίκηση, θεωρώ ότι οποιεσδήποτε ενέργειες θα πρέπει να γίνονται συνολικά και όχι αποσπασματικά και με την κατάθεση ολοκληρωμένου σχεδίου, με στόχο την ανάπτυξη όλων των υγειονομικών δομών, μέσω των προσλήψεων ιατρών των κατάλληλων ειδικοτήτων, με γνώμονα τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας.

Προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαι και κάνω ενέργειες για τη στήριξη της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας…», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Αγγελάκου.

«Τουλάχιστον τους επικουρικούς ιατρούς…»

Σχετικά με το αίτημα πρόσληψης επικουρικών ιατρών, αλλά και άλλων ειδικοτήτων για την Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας, που είχαν προαναγγείλει από κοινού στις 24 Νοεμβρίου 2020, δημοτική αρχή Ήλιδας, διοίκηση Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας και Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας, η κα Αγγελάκου τόνισε ότι παρακολουθεί το θέμα αυτό και είναι σε επαφή με το υπουργείο Υγείας.

«Το θέμα αυτό το χειρίζεται το υπουργείο Υγείας. Εστάλησαν οι θέσεις που ζητάμε από την 6η ΥΠΕ στο υπουργείο και αναμένουμε υπουργική απόφαση για την προκήρυξη των θέσεων.

Έχουμε ζητήσει κι άλλες μόνιμες θέσεις, πέραν των επικουρικών, και πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα «βγουν». Για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν έχει «βγει» ακόμα η προκήρυξη.

Αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως, είναι η προκήρυξη των 19 θέσεων επικουρικών γιατρών για την Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας. Αυτό το διάστημα συνεχώς βγάζουν θέσεις επικουρικών γιατρών για διάφορα νοσοκομεία της χώρας και πιστεύω κάποια στιγμή να βγουν και για εμάς, αν όχι όλες, τουλάχιστον να μας εγκρίνουν μερικές…», επεσήμανε.

Όλη η επικαιρότητα