Ηλεία

Νοσοκομείο Κρεστένων: Θετικός στον ιό υπάλληλος

Το υγειονομικό σύστημα της Ηλείας “πλήττεται” δυστυχώς από την έξαρση του κορωνοϊού, αφού μετά το κέντρο υγείας της Ζαχάρως, είχαμε κρούσμα του ιού και στο νοσοκομείο των Κρεστένων.

Συγκεκριμένα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου και όπως τόνισε ο αναπληρωτής διοικητής του ο κος Ιωάννης Χουζούρης, αυτή την στιγμή το νοσοκομείο έχει μπει σε έκτακτη λειτουργία, όπου θα αντιμετωπίζονται μόνο τα πολύ σοβαρά περιστατικά.

Όλοι οι υπάλληλοι του θα κάνουν άμεσα τεστ για κορωνοϊό, ενώ μέχρι και το Σάββατο θα γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις για να μην υπάρξει κανένα θέμα με την διάδοση του ιού.

Αναλυτικά ο κ. Χουζούρης τόνισε σχετικά με το κρούσμα στην υγειονομική δομή της Κρέστενας:

«Υπάρχει θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε διοικητικό προσωπικό. Αυτό το κρούσμα επιβεβαιώθηκε χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ και μπήκε σε έκτακτη λειτουργία το νοσοκομείο, δηλαδή θα έχουμε μόνο έκτακτα περιστατικά να διαχειριστούμε. Παράλληλα ξεκίνησε από το πρωί η ιχνηλάτηση.

Όλο το προσωπικό σταδιακά θα περάσει από τεστ κορωνοϊού. Δεν υπάρχουν συμπτώματα του ιού στο προσωπικό, αφού είχαν διασφαλιστεί όλοι οι κανόνες ασφαλούς λειτουργίας, δηλαδή όλοι φορούσαν μέσα στο νοσοκομείο μάσκες.

Οπότε αναμένουμε να μην έχουμε ιδιαίτερο θέμα. Ο υπάλληλος βρίσκεται στο σπίτι του σε καραντίνα, έχουν μπει και άλλοι υπάλληλοι σε προληπτική καραντίνα, και έχει σχεδιαστεί να κάνουμε απολύμανση σε όλους τους χώρους στο νοσοκομείο μέχρι το Σάββατο.

Τα νοσοκομεία άλλωστε ποτέ δεν κλείνουν, παραμένουν ανοιχτά, τα έκτακτα περιστατικά συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται όπως τις προηγούμενες ημέρες, λειτουργεί δηλαδή το νοσοκομείο αφού δεν ήρθαν όλοι με όλους σε επαφή. Αυτή τη στιγμή λοιπόν το νοσοκομείο είναι σε έκτακτη λειτουργία, δεν υπάρχει το γραφείο κίνησης όπου γίνεται η διαδικασία της συνταγογράφησης.

Υπάρχουν τα ηλεκτρονικά μέσα, υπάρχει η άυλη συνταγογράφηση και οι υπόλοιπες διαδικασίες που απαιτούνται, οπότε θα λειτουργούμε έτσι».

Όλη η επικαιρότητα