Ηλεία

Νοσοκομείο – Κ.Υ. Κρεστένων: «Αναβαθμίζουμε το νοσηλευτικό Ίδρυμα»

Σε σημαντικές αποφάσεις για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κρεστένων προχώρησε η διοίκηση του Γενικού νοσοκομείου Ηλείας.

Συγκεκριμένα αποφάσισε να κυρώσει την πράξη του αναπληρωτή διοικητή της μονάδας κου Ιωάννη Χουζούρη, που συντάχθηκε για λόγους κατεπείγοντος, για την εξασφάλιση της εύρυθμης και ομαλής λειτουργίας της μονάδας και αφορά ηλεκτρολογικές εργασίες που περιγράφονται στο έργο «Βελτιώσεις υπάρχοντος κτιρίου νοσοκομείου Κρεστένων για τη μετατροπή του σε μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και ορισμός τριμελούς επιτροπής παραλαβής του έργου».

Επίσης αποφασίστηκε η επαναπροκήρυξη της θέσης επιμελητή Α εσωτερικής παθολογίας για τις ανάγκες της νοσηλευτικής ομάδας Κρεστένων. Για τις δύο αυτές πολύ σημαντικές αποφάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κρεστένων ο αναπληρωτής διοικητής κος Χουζούρης μίλησε στην εφημ. «Πατρίς».

Βελτίωση υπάρχοντος κτηρίου

Για τις εργασίες που θα γίνουν για τη βελτίωση του υπάρχοντος κτιρίου, για τη μετατροπή του σε μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ο κος Χουζούρης ανέφερε:

«Πρόκειται για μία συνέχεια εργασιών που είχαν ξεκινήσει τον Απρίλιο και συνεχίζονται αυτό το χρονικό διάστημα, μετατροπής του υπάρχοντος κτιρίου – του πρώτου ορόφου του νοσοκομείου μας – σε μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, ενώ είναι και για την ασφάλεια του κτιρίου αυτές οι εργασίες, γιατί ουσιαστικά είναι ένα το κτίριο, οπότε λόγω θεμάτων που έχουμε κατά καιρούς, όπως όταν βρέχει, πρέπει το κτίριο να συντηρείται τακτικά.

Ακολουθούμε την υπάρχουσα μελέτη και κάνουμε κάποιες εργασίες συντήρησης, ενώ προχωράμε σιγά-σιγά και το έργο για τη μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Όταν αποφασίστηκε άλλωστε η ίδρυση δομής ψυχικής υγείας στο νοσοκομείο μας, έπρεπε να κάνουμε κάποιες εργασίες για να είναι έτοιμο το κτίριο. Επειδή επίσης έχει ξεκινήσει και το ακτινολογικό και το μικροβιολογικό χρειάζονται οι εργασίες για την όλη ενεργειακή ασφάλεια του κτιρίου. Είναι ένα κτίριο στο οποίο πρέπει να γίνουνε δύο υποπίνακες οπότε πρέπει να γίνουν κάποια έργα για να μην έχει κάποιο πρόβλημα ενεργειακά».

Η οριστική απόφαση για τη δημιουργία της μονάδας

Για το πότε θα έχουμε οριστική απόφαση για την δημιουργία της μονάδας ο κύριος Χουζούρης ανέφερε: «Λόγω της πανδημίας οι μονάδες ψυχικής υγείας έχουν ανασταλεί και θα πρέπει να περιμένουμε το τέλος της και πως φυσικά θα πάει ο εμβολιασμός, για να δούμε τον χάρτη υγείας και να προχωρήσει και αυτό το σημαντικό έργο για την υγεία στον νομό μας».

Η επαναπροκήρυξη θέσης ιατρού Όσον αφορά την επαναπροκήρυξη της θέσης για την κάλυψη της ειδικότητας επιμελητή Α εσωτερικής παθολογίας ο κος Χουζούρης τόνισε:

«Το υπουργείο υγείας προσπαθεί να επανεκκινήσει τις προσλήψεις γιατρών. Και καλό είναι όλες οι νοσηλευτικές μονάδες να δώσουμε περισσότερες θέσεις έτσι ώστε να έρθουν περισσότεροι γιατροί, γιατί αν κάνουμε την προκήρυξη μιας θέσης δεν θα έρθει κανένας. Αν κάνουμε περισσότερες όμως προκηρύξεις θέσεων, μπορεί να έχουμε ενδιαφέρον και να αλλάξει άρδην το σκηνικό.

Σε συνεργασία λοιπόν με την 6η ΥΠΕ, τον Διοικητή μας κο Χριστόπουλο και το Υπουργείο Υγείας, προχωρήσαμε στην επαναπροκήρυξη αυτής της θέσης, που δεν καλύφθηκε στην προηγούμενη προκήρυξη. Αυτή η επαναπροκήρυξη έχει να κάνει και με τους τρεις χαρακτήρες του νοσοκομείου. Και τη μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και το κέντρο υγείας, αλλά και ως νοσηλευτική μονάδα».

Όλη η επικαιρότητα