Ηλεία Υγεία

Νοσοκομείο Πύργου: Η ανησυχία συνεχίζεται όσο δεν βρίσκονται γιατροί – Νέος γύρος αντιπαράθεσης

Λίγες μέρες μετά την παρέμβαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη προκειμένου να πέσουν οι τόνοι χάριν του κοινωνικού συμφέροντος η μάχη των δύο πλευρών διοίκησης και ιατρικό προσωπικό της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Πύργου καλά κρατεί…

Δυστυχώς είναι διάχυτη πλέον η εκτίμηση ότι υπάρχει ενσυνείδητη επιθυμία  αντιπαράθεσης διοίκησης και ιατρικού προσωπικού,  χωρίς να αξιολογείται ότι βρισκόμαστε σε καιρό πολέμου .

Αυτή τη φορά λεκτικές αναφορές της διοίκησης έδωσαν  την αφορμή σε συγκεκριμένους ιατρούς για αναζωπύρωση του «πολέμου».

Ο νέος γύρος αντιπαράθεσης άρχισε μετά την εντολή σε δύο πνευμονολόγους να συνεπικουρούν από δω και στο εξής την παθολογική κλινική. Ο  ένας εξ αυτών είναι ιδιώτης γιατρό γιατρός και εργάζεται στο ΤΑΠ  και ο άλλος γιατρός μετακινήθηκε από την Αμαλιάδα προκειμένου να κάνει και κάποιες εφημερίες.

Όμως η άποψη παθολόγων ιατρών είναι ότι οι πνευμονολόγοι πρέπει να αναλάβουν εξ ολοκλήρου τους ασθενείς covid και όχι απλά να συνεπικουρούν τους ίδιους.

Aπό την άλλη πλευρά τονίζεται ότι ο οργανισμός του νοσοκομείου δεν προβλέπει πνευμονολογική κλινική με δύο άτομα, oπότε ήταν λογικό να δοθεί εντολή στα άτομα αυτά να συνεπικουρούν την παθολογική κλινική. Yπήρξε επίσης η θέση από  συγκεκριμένη  ιατρό ότι εν μέσω της παρούσης κατάστασης είναι αδιανόητο να καλυφθούν πολλές υπεύθυνες θέσεις από ένα και μόνο άτομο.

Ας σημειωθεί ότι ένταση υπάρχει και στο θέμα των ρεπό, καθότι συγκεκριμένοι γιατροί κλινικής ζητούν και παίρνουν ρεπό παραπάνω από τις εφημερίες,  κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες κλινικές, όπου  δεν υπάρχει καθόλου ρεπό.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ιατροί που είχαν αποσπαστεί στο Νοσοκομείο Πύργου και στη συνέχεια παραιτήθηκαν έχουν υποβάλλει αίτηση και μεταξύ των επιλογών της τοποθέτησης τους φιγουράρει το νοσοκομείο Πύργου!

Ύστερα από τις  ανωτέρω αδιανόητες συνθήκες λειτουργίας του Νοσοκομείου, έκπληκτη η τοπική κοινωνία παρακολουθεί την … κορύφωση ενός δράματος εν μέσω πανδημίας και σε καιρό πολέμου.

Όλοι είχαν πιστέψει ότι μετά την παρέμβαση Καρβέλη θα τηρείτο διαλλακτική στάση και από τις δύο πλευρές και θα εκτιμούσαν ως μείζον θέμα την υγεία των πολιτών, χωρίς να αναλίσκονται σε αμφίδρομες κατηγορίες  και μηνύσεις, κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία άλλη κλινική του νοσοκομείου.

Θέλουμε την κινητοποίηση όλων για την ενίσχυση της υγείας στην Ηλεία»

Σε εξωτερικό χώρο έγινε χθες η Γενική Συνέλευση των ιατρών του Γενικού νοσοκομείου Πύργου, αφού δεν δόθηκε από τη διοίκηση η απαραίτητη άδεια για να γίνει σε κάποια αίθουσα του νοσηλευτικού Ιδρύματος. Η αιτιολογία ήταν ότι δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν περισσότερα από εφτά άτομα σε κλειστό χώρο, με τον φόβο της διασποράς του κορωνοϊού.

Στη Γενική Συνέλευση να σημειωθεί ότι αποφασίστηκε να συνταχθεί μία επιστολή προς όλους τους φορείς με την οποία θα ζητείται η ενίσχυση του νοσοκομείου, τόσο με γιατρούς σε όλες τις ειδικότητες, όσο και με την προμήθεια του κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Για τη χθεσινή συνέλευση η κα Θεοδώρα Νικολοπούλου, ιατρός παθολόγος, τόνισε χαρακτηριστικά: «Κάναμε τη γενική συνέλευση σε υπαίθριο χώρο, γιατί μας απαγορεύτηκε η συνέλευση εντός του νοσοκομείου για λόγους πανδημίας, γιατί απαγορεύεται όπως τονίστηκε η συνάθροιση άνω των 7 ατόμων. Κατά τη συνέλευση αποφασίσαμε να κάνουμε μία μικρή επιστολή προς τους φορείς, τους υπουργούς, το Υπουργείο Υγείας, τους δημάρχους της περιοχής, που θα πρέπει να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες και κινητοποιήσεις, προκειμένου να διεκδικήσουμε να ενισχυθεί το νοσοκομείο του Πύργου, γιατί η υγεία στον νομό μας τίθεται σε κίνδυνο. Εμείς οι εργαζόμενοι μέσα στο νοσοκομείο θέλω να τονίσω ότι το πονάμε. Γιατί όσοι είμαστε μέσα σε αυτό, είμαστε από την περιοχή. Οι γονείς μας, τα αδέρφια μας, οι συγγενείς μας, ακόμα και εμείς κάποια στιγμή, θα το χρειαστούμε αυτό το νοσοκομείο. Και θέλουμε να είναι στελεχωμένο με όλες τις ειδικότητες και με το κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα το χρειαστείς και αν προλαβαίνεις να πας κάπου αλλού».

Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας: «Αυταρχική η συμπεριφορά του διοικητή»

Σε καταγγελία εναντίον του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Χρήστου Χριστόπουλου, προέβη με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων, κάνοντας λόγο για αυταρχική και απαξιωτική συμπεριφορά του διοικητή κυρίως απέναντι στην πρόεδρο του συλλόγου.

Η πρόεδρος του σωματείου υπαλλήλων γενικού νοσοκομείου Ηλίας κα Μαλβίνα Κερερέ

Ειδικότερα η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει τα εξής:

“Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Πύργου καταγγέλλει την αυταρχική και απαξιωτική συμπεριφορά του διοικητή του νοσοκομείου Πύργου κ. Χριστόπουλου, ο οποίος με απρεπή και απαξιωτικό τρόπο χαρακτήρισε την πρόεδρο του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ως “τελευταία τρύπα του ζουρνά”, για έγγραφο που είχε καταθέσει ο σύλλογος για θέματα που άπτονται την προφύλαξη και την ασφάλεια των εργαζομένων και των ασθενών – πολιτών από την πανδημία COVID-19.

Η συμπεριφορά αυτή καταδεικνύει την στάση του διοικητή για τους εκπροσώπους και κατά επέκταση για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Πύργου.

Το ΔΣ δηλώνει ότι δεν εκφοβίζεται αλλά με τόλμη και αποφασιστικότητα θα συνεχίζει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες”.

Όλη η επικαιρότητα