Categories: Ηλεία

Νοσοκομείο Πύργου: Ξεκίνησαν οι καταθέσεις στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας για την κάλυψη των ΤΕΠ

Share

Χθες κατέθεσαν η κα Βασιλείου (Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας) και οι κες Αναστασόπουλου, Νικολοπούλου και Καλαπόδη

Ξεκίνησαν χθες οι καταθέσεις του Ιατρικού προσωπικού του Γενικού νοσοκομείου Πύργου, σχετικά με την προκαταρκτική έρευνα πού γίνεται από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, για τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στο νοσοκομείο και γενικότερα για την υποστελέχωση της παθολογικής κλινικής.

Χθες κατέθεσε η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας κα Βασιλείου και η κα Αναστασόπουλου η οποία είναι παιδίατρος, αλλά υπεύθυνη του παθολογικού τομέα και από τους παθολόγους κατέθεσε η κα Νικολοπούλου και η κα Καλαπόδη, ενώ θα καταθέσουν σε άλλη ημερομηνία οι υπόλοιποι δύο παθολόγοι.

Σύμφωνα με την διαδικασία οι δύο άλλοι παθολόγοι του Νοσοκομείου Πύργου θα καταθέσουν στις 23 Δεκεμβρίου, οπότε ότι εξελίξεις υπάρξουν για αυτό το θέμα, θα υπάρξουν με το νέο έτος.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταθέσει και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κος Χριστόπουλος, που δεν θέλησε να επεκταθεί στο θέμα, τονίζοντας ότι θα μιλήσει όταν πρέπει και θα αναφερθεί εκτενέστατα σε αυτό το θέμα που έχει προκύψει .

«Δεν μπορούμε με το φόρτο εργασίας που έχουμε να είμαστε συνεχώς παρόντες στα επείγοντα»

Από την πλευρά της η παθολόγος κα Θεοδώρα Νικολοπούλου τόνισε χαρακτηριστικά για το θέμα.

«Η προκαταρτική έρευνα αφορά ένα έγγραφο το οποίο είχαμε στείλει προς την διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας και διευθύντρια του ΤΕΠ κα Βασιλείου και το είχαμε κοινοποιήσει και προς τον Διοικητή, αλλά και στην 6η ΥΠΕ. Σε αυτό το έγγραφο οι τέσσερις (4) παθολόγοι του νοσοκομείου Πύργου, αναφέραμε ότι καλύπτουμε τρεις πτέρυγες covid και δύο παθολογικής, τη βραχεία, τα επείγοντα, και δεν μπορούμε με όλο αυτό το φόρτο εργασίας να έχουμε όλη την ώρα παρουσία στα επείγοντα. Οπότε ο ρόλος μας στα επείγοντα θα πρέπει να είναι καθαρά διεκπεραιωτικός. Δηλαδή να περνάμε από τα ΤΕΠ, να αποφασίζουμε ποιος θα μείνει μέσα ή έξω και ουσιαστικά να τελειώνουμε και να γυρίζουμε στην κλινική μας. Ζητούσαμε από την κυρία Βασιλείου να μας πει σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να καλύψει την ασφαλή λειτουργία του Τμήματος επειγόντων, για να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή. Η απάντηση που πήραμε ήταν να μειωθεί ο αριθμός των ρεπό μας.

Εμείς ζητάμε όχι μόνο προσλήψεις στην παθολογική κλινική, αλλά να υπάρχει και άνθρωπος στα επείγοντα. Δηλαδή δεν μπορούν να είναι τα επείγοντα με δύο αγροτικούς ιατρούς και να περιμένουν να κατεβούμε εμείς για να διεκπεραιώσουμε το περιστατικό. Υπάρχουν γιατροί των επειγόντων, που αυτή τη στιγμή ασχολούνται σε άλλες κλινικές και θα έπρεπε από την διοίκηση του Νοσοκομείου και την 6η ΥΠΕ, να έχουν ζητήσει την προκήρυξη και άλλων θέσεων ή να είναι γενικοί ιατροί αυτοί που θα καλύπτουν τα επείγοντα. Γιατί όταν ένας από μας μπαίνει στην κλινική, για όσο διάστημα θα είναι σε αυτή την κλινική δεν έχει ούτε το κινητό του κοντά. Οπότε αν συμβεί κάτι και έρθει ένα βαρύ εγκεφαλικό στα επείγοντα, για όσο χρειαστεί, μισή, μία ώρα, όσο είμαι εγώ μέσα, και η κλινική και τα επείγοντα είναι στον αέρα».

Δύσκολη εξίσωση οι νέες προσλήψεις

Όσον αφορά τις προσλήψεις του παθολογικού που θα έδιναν μια μεγάλη ανάσα στους υπάρχοντες ιατρούς, η κα Νικολοπούλου ήταν μάλλον απαισιόδοξη ότι θα καλυφθούν οι κενές θέσεις, αφού αυτή τη στιγμή είμαστε στη φάση όπου εξετάζονται τα χαρτιά των υποψηφίων.

Όπως μας τόνισε, «δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή για τα νοσοκομεία της Ηλείας. Για το Νοσοκομείο του Πύργου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δύο γιατροί, ο ένας μάλιστα έχει δηλώσει ενδιαφέρον και για την Αμαλιάδα και την Κρέστενα, αλλά μάλλον θα πάει στην Πάτρα αφού αυτή είναι η πρώτη προτίμηση του. Άλλωστε ήδη υπηρετεί εκεί. Τώρα όσον αφορά τις άλλες δύο θέσεις, μία για τον Πύργο και μία για την Αμαλιάδα οι γιατροί τις έχουνε δηλώσει αρκετά κάτω στην προτίμηση τους».

Η κα Νικολόπουλου τόνισε λοιπόν ότι πολύ δύσκολα θα πληρωθούν αυτές οι δύο θέσεις, ενώ όποιος έρχεται στην Ηλεία φεύγει.

«Δεν βλέπω να αλλάζει κάτι» τόνισε χαρακτηριστικά.