Ηλεία

Νοσοκομείο Πύργου: Οι «τραυματικές εμπειρίες της Τρ. Νιάρχου και ο ασθενής με εγκεφαλικό που μπήκε στη μονάδα Covid-19

Όσες συσκέψεις και να γίνουν, μυστικές ή φανερές ή με κατ’ επιλογήν ενημέρωση, η κατάσταση στο Νοσοκομείο του Πύργου παραμένει επιεικώς δύσκολη και χθες ήρθαν να προστεθούν δυο ακόμα καταγγελίες στην ήδη βεβαρυμένη… κατάσταση.

Η πρώτη ήρθε από την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλίδονας «Σάρενα», Τριανταφυλλιά Νιάρχου η οποία περιέγραψε την δική της εμπειρία ως ασθενής με Cocid – 19 αλλά και τις αναμνήσεις της από δικούς της ανθρώπους που νοσηλεύτηκαν.

Αναλυτικά η ανάρτηση της κα Νιάρχου:

«Είμαι σε καραντίνα για 15 μέρες, «ουδέν κακό αμιγές καλού…» μου δίνεται η ευκαιρία , όπως καταλαβαίνετε και συνεχίζω την καταγραφή της περιπέτειας μου….. πιστεύω ότι και αυτή τη στιγμή παράγω έργο….

Είναι γεγονός ότι και η μικρότερη λεπτομέρεια κάνει παντού τη διαφορά. Αλλά και οι λεπτομέρειες χαρακτηρίζουν, τη δομή της κοινωνίας που ζούμε. Δεν θα μπω πολύ στις μικρές λεπτομέρειες αλλά όσες κατά την άποψη μου θεωρήσω ουσιαστικές.

Με εντολή του Γιατρού καλέσαμε ασθενοφόρο, και συγχρόνως με πήραν και από την πολιτική προστασία και μου έδωσαν οδηγίες. Φτάνοντας στο Νοσοκομείο Πύργου με έβαλαν εκεί όπου έπρεπε. . Άρχισαν οι προετοιμασίες των εξετάσεων.

Η αγωνία μου στο κατακόρυφο, ρωτούσα η απάντηση μονολεκτική. Θα περιμένεις …… Μετά από δυόμιση ώρες επέμενα και άρχισαν κάτι να μου λένε, αλλά μου συμπλήρωναν θα έρθει και ο Γιατρός. Γιατρό άκουγα, γιατρό δεν έβλεπα έφτασε 2 τα μεσάνυχτα και ήρθε ο Γιατρός με όλες τις προφυλάξεις και μου είπε ότι πρέπει να φύγω για Πάτρα, γιατί εκεί έχουν καλύτερα μέσα, αντέδρασα γιατί σταμάτησε το μυαλό μου…. Μου είπε τα σχετικά , δεν χρειάζεται να αναφερθώ.

Κάποια στιγμή γύρω στις 3.30 με πάνω σε κάποιο άλλο δωμάτιο για να περιμένω το ασθενοφόρο για Πάτρα. Εκεί ζήτησα από κάποιο νοσηλευτή νερό. Μου ‘φερε ο άνθρωπος και ενημερώθηκα ότι μόνο αυτός ο Γιατρός υπάρχει και στα επείγοντα, και για τον κορονοιό. Αμέσως στη συνείδηση μου δικαιολόγησα τη συμπεριφορά του γιατρού απέναντι μου. Διευκρινίζω ότι στο διάστημα της αναμονής μου έκαναν και κάτι ερωτήσεις, γιατί καλέσαμε ασθενοφόρο, και ποιος έδωσε εντολή να καλέσουμε, και αν θα φύγεις πρέπει να φύγεις μόνη σου. Εμένα και η πολιτική προστασία με είχε πείσει ότι θα σε μεταφέρει ασθενοφόρο γιατί δεν πρέπει να μπω πουθενά αλλού. Η ταραχή μου μεγάλη.

Στην απομόνωση που υποτίθεται με είχαν, μου ήρθαν περιστατικά από το παρελθόν στα επείγοντα, που μετέφερα τον πατέρα μου και τη μάνα μου μόνη που δεν καλούσα ασθενοφόρο και τότε πάλι με αντιμετώπισαν με δυσπιστία. Λες και ήθελα να κάνω εκεί διακοπές. Η μάνα μου έπαθε στα χέρια τους καρδιακή κάμψη και αυτή πριν από τρία λεπτά στην κυριολεξία μου έκαναν ιστορία γιατί την είχα πάει εκεί και ποιος έδωσε εντολή. Το Γενάρη 2016 πήγα 12 τα μεσάνυχτα τον άνδρα μου με έμφραγμα με εντολή του Γιατρού Κέντρου Υγείας Ζαχάρως, και άρχισαν αδιάκριτες ερωτήσεις, αλλά με εξόργισαν αρκετά όταν μίλαγαν και σχολίαζαν απαξιωτικά για το γιατρό , ότι συνέχεια τους στέλνει ασθενείς….κάτι τρελά πράγματα.. Μας έδιωξαν στις 2.30 για Ζαχάρω χωρίς να μας κάνουν τα ένζυμα ια το έμφραγμα ενώ τους παρακαλούσα να καθίσουμε μέχρι το πρωί , γιατί δεν είχα βενζίνη, είχε ανάψει κόκκινο, και δεν υπήρχε πουθενά μα πουθενά εφημερεύον βενζινάδικο. Η απάντηση δεν είμαστε ξενοδοχείο….. Εμείς φύγαμε… και με πρωτοβουλία μου πήγα πάλι Πύργο το πρωί , ιδιωτικά και έκανα τα ένζυμα και αποδείχθηκε ότι ο άνθρωπος είχε εν εξέλιξη και έμφραγμα…. Τον ξαναπήγαμε μπήκε αμέσως εντατική…. Και πολλά άλλα θυμήθηκα γενικά με τα επείγοντα….. από το 2008.

Αφήνω προς το παρόν τα δικά μου σχόλια για το τέλος της καταγραφής μου, και σας παρακαλώ για βάλτε τις σκέψεις σας σε λιγάκι προβληματισμό….Τι συμβαίνει εκεί σε αυτό το Νοσοκομείο;;;

Κάποια στιγμή φώτισε όπως καταλαβαίνετε, ήρθε ασθενοφόρο και έφτασα στην Πάτρα 6.30. Θα ήταν πολύ άδικο αν δεν αναφερθώ στο ΕΚΑΒ. Άψογοι όλοι τους. Με τον καλό τους λόγο, με την εξυπηρέτηση τους, και με την αισιοδοξία που μου έδειχναν. Οι πρώτοι για μένα καθημερινοί μας ήρωες. Όμως αγαπητοί μου φίλοι είναι δυστυχώς λίγοι. Η υποδοχή στην Πάτρα εξαιρετική. Εγώ συναισθηματικά φορτισμένη, μου έκαναν κουράγιο ότι θα πάω καλά, γιατί η όψη μου δεν έδειχνε ότι νοσώ από κορονοιό. Αφού έγιναν όλα τα προκαταρκτικά με ανέβασαν στο κρεβάτι με άλλες δύο γυναίκες. Όλα σε τάξη. Δυστυχώς η διπλανή μου μια γιαγιά 83 χρόνων πέθανε την Κυριακή την ημέρα της μητέρας. Πολύ άσχημη για έμενα εμπειρία. Δεν μπορούσε ούτε να πεθάνει με ησυχία. Όταν ήλθαν οι νοσηλεύτριες κάποια στιγμή και διαπίστωσαν ότι είχε πεθάνει και λέει η μια στην άλλη «Φοβάμαι να της κλείσω τα μάτια….» Είχε τρία η τέσσερα παιδιά. Δεν μπορούσαν να είναι δίπλα της την τελευταία της στιγμή να της κλείσουν τα μάτια. Έτσι της άξιζε;;;….. αλλά και να φεύγει από τη ζωή την ημέρα της μητέρας μόνη της…. Συγνώμη που σας γέμισα συναισθήματα ανθρώπινα… »
85χρονος με αρνητικό τεστ έμεινε για 18 ώρες στην κλινική Covid-19!

Την ίδια ώρα μία ακόμα καταγγελία ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αφού αναγνώστης της εφ. «Πατρίς» κατήγγειλε πως το προσωπικό του Νοσοκομείου, τοποθέτησε τον 85χρονο παππού του ο οποίος είχε υποστεί εγκεφαλικό στην μονάδα Covid-19 και παρά το γεγονός πως το μοριακό τεστ που έκανε ο ηλικιωμένος άνδρας βγήκε αρνητικό το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, μεταφέρθηκε στην Παθολογική χθες το απόγευμα στις 6 μ.μ. δηλαδή περίπου 18 ώρες αργότερα με κίνδυνο μέσα σε αυτό το διάστημα να κολλήσει κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, ο παππούς του καταγγέλοντα, πριν τέσσερις ημέρες μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου με εγκεφαλικό και συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού. Υποβλήθηκε σε τεστ και εν συνεχεία μεταφέρθηκε σε θάλαμο της Παθολογικής κλινικής. Λίγο αργότερα, και σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες του συγγενούς του ασθενή, στον ίδιο θάλαμο μεταφέρθηκε μια γυναίκα η οποία ήταν ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού. Κάποιες ώρες μετά, ο ηλικιωμένος άνδρας και ενώ ακόμα δεν είχαν βγει τα αποτελέσματα του τεστ μεταφέρθηκε στην κλινική Covid-19, ερήμην των δικών του ανθρώπων και ειδικά του πατέρα του, οι οποίοι όσες φορές και αν ζήτησαν ενημέρωση από το προσωπικό του νοσοκομείου, οι απαντήσεις που έπαιρναν ήταν μονολεκτικές και ασαφείς.

Το τεστ του ηλικιωμένου το βράδυ της περασμένης Πέμπτης βγήκε αρνητικό όμως συνέχισε να νοσηλεύεται στην μονάδα Covid-19 έως χθες το απόγευμα με ορατό τον κίνδυνο να κολλήσει.

Χθες και αφού, η κόρη του 85χρονου επιχείρησε να τον επισκεφτεί αλλά δεν την άφησαν και πολύ λογικά αυτή τη φορά καθώς αντιμετωπίζει κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα, ζήτησε να τον επισκεφτεί ο γιος του και για άλλη μια φορά του το απαγόρευσαν.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η οικογένεια, πάνω στην απόγνωση τους, συζήτησαν πως έπρεπε το θέμα να δοθεί στην δημοσιότητα και να ενημερωθούν τα Μ.Μ.Ε. και μόλις το άκουσαν αυτό στο νοσοκομείο, αμέσως επέτρεψαν στον πατέρα του ασθενούς, αφού πρώτα έκανε τεστ και βγήκε αρνητικό, να ανέβει στην κλινική για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του 85χρονου.

Παρ’ όλα αυτά, χρειάστηκε να περάσουν 18 ώρες προκειμένου ο 85χρονος ασθενής με εγκεφαλικό και αρνητικό τεστ κορωνοϊού να μεταφερθεί από την κλινική Covid στην Παθολογική, θέτοντας σε μεγαλύτερο κίνδυνο την ήδη επιβαρυμένη υγεία του.

Όλη η επικαιρότητα