Ηλεία

Νοσοκομείο Πύργου: Τεράστιο βήμα για την προμήθεια του μαγνητικού τομογράφου

Δόθηκε από το υπουργείο υγείας η έγκριση σκοπιμότητας για την διεξαγωγή του διαγωνισμού

Ένα πολύ μεγάλο βήμα, για την προμήθεια μαγνητικού τομογράφου στη Νοσηλευτική μονάδα Πύργου, έγινε πριν από λίγες ημέρες, αφού δόθηκε το «πράσινο» φως, η έγκριση σκοπιμότητας δηλαδή, για την προμήθεια αυτού του σημαντικού ιατρικού εξοπλισμού από το Υπουργείο Υγείας.

Πλέον πολύ σύντομα θα έχουμε και τον διαγωνισμό για την προμήθεια του μαγνητικού τομογράφου, που θα είναι τελευταίας τεχνολογίας και σίγουρα θα αναβαθμίσει το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας και την νοσηλευτική μονάδα Πύργου.

Για αυτήν την εξέλιξη ο πρώην διοικητής του Γενικού νοσοκομείου Ηλείας κος Κώστας Διαμαντόπουλος που είχε ξεκινήσει την προσπάθεια για την προμήθεια του μαγνητικού τομογράφου, την οποία συνεχίζει η νυν διοίκηση του Νοσοκομείου, δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Επιτέλους…
Χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος περίπου για δοθεί το πράσινο φως (η έγκριση σκοπιμότητας δηλαδή) για την προμήθεια μαγνητικού τομογράφου στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου.
Θυμίζουμε ότι για το σκοπό αυτό είχε εξασφαλιστεί χρηματοδότηση το Σεπτέμβριο/Οκτώβριο του 2019 σε μια μεταβατική περίοδο για την 6η ΥΠΕ (αλλαγή διοίκησης).
Στη χρηματοδότηση είχαν προϋπολογιστεί και τα έξοδα για τη διαμόρφωση του χώρου.
Χωρίς καμιά διάθεση οικειοποίησης και αντιλαμβανόμενος πλήρως ότι αυτές οι παρεμβάσεις απαιτούν χρόνο και συνεργικές δράσεις…
Χαίρομαι πραγματικά γιατί ένα έργο που οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε, ωριμάσαμε (στη σύνταξη του φακέλου για την έγκριση σκοπιμότητας συνέβαλε και η νυν διοίκηση) και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση του οδεύει προς υλοποίηση!
Άλλωστε τέτοιες επενδύσεις δεν έχουν ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές».

Όλη η επικαιρότητα