Ηλεία

Νοσοκομείο Πύργου: Υπεγράφη η απόφαση για επιστροφή ουρολογικής και ορθοπεδικής

Είναι οριστικό… Υπεγράφη την Τετάρτη από τον Διοικητή του Γενικού νοσοκομείου Ηλείας κο Χρήστο Χριστόπουλο η επιστροφή της ουρολογικής και της ορθοπεδικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου.

Οι δυο κλινικές ως γνωστόν είχαν μεταφερθεί την προηγούμενη Δευτέρα στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, αλλά κάποια προβλήματα δεν επέτρεψαν την παραμονή τους.

Έτσι από την Πέμπτη 3/12, όλοι όσοι θέλουν να εξεταστούν στις δύο αυτές κλινικές, θα μπορούν να προσέρχονται στο νοσοκομείο Πύργου για να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις και φυσικά για να έχουν την αναγκαία ιατρική περίθαλψη.

Για την επιστροφή των δύο κλινικών στον Πύργο αναφέρθηκαν ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κος Γιάννης Καρβέλης καθώς και ο διοικητής  του γενικού νοσοκομείου Ηλείας κος Χρήστος Χριστόπουλος που ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Γιάννης Καρβέλης: «Δεν κατέστη δυνατόν να υποστηριχθούν όπως πρέπει οι δυο κλινικές στο νοσοκομείο Αμαλιάδας»

«Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι η θωράκιση του νομού, σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις ειδικότητες, ούτως ώστε να μην υπάρχει κανένας πολίτης της Ηλείας αβοήθητος σε οτιδήποτε. Έγινε μία προσπάθεια αποσυμφόρησης του νοσοκομείου του Πύργου, λόγω του COVID-19 και όχι για κάποιον άλλο λόγο και μεταφέρθηκαν αυτές οι κλινικές στην Αμαλιάδα, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να υποστηριχθούν όπως πρέπει από το εκεί νοσοκομείο. Έδωσα άμεσα εντολή και από το πρωί επέστρεψαν οι δύο κλινικές στο νοσοκομείο του Πύργου. Θα λειτουργούν κανονικά και δεν θα υπάρχει κανένα ζήτημα μη αντιμετώπισης του οποιοδήποτε περιστατικού που χρήζει είτε νοσηλείας είτε φροντίδας στο νοσοκομείο».

Χρήστος Χριστόπουλος: «Δεν μπορούσε η νοσηλευτική μονάδα της Αμαλιάδας να εφημερεύει 30 ημέρες το μήνα»

«Η ορθοπεδική και η ουρολογική κλινική επιστρέφουν στη Νοσηλευτική μονάδα Πύργου διότι η νοσηλευτική μονάδα της Αμαλιάδας δεν είναι δυνατόν να εφημερεύει για 30 ημέρες το μήνα, όπως αναφέρει και στις δηλώσεις που έχει κάνει ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας κος Γαριός στην εφημερίδας σας. Έτσι θα έμεναν ακάλυπτοι οι συμπολίτες μας για 20 μέρες από ουρολόγους και ορθοπεδικούς. Όμως στο νοσοκομείο Πύργου οι δύο κλινικές θα μπορούν να λειτουργούν και τις 30 ημέρες. Πασχίζουμε για το καλύτερο του ηλειακού λαού παρ’ όλες τις αντιξοότητες που υπάρχουν. Ευελπιστούμε σε ένα καλύτερο αύριο».

Όλη η επικαιρότητα