Ηλεία

Νοσοκομείο Πύργου: Νεαρός Ρομά επιτέθηκε σε γιατρό και συνελήφθη

Ένα διάστημα κατά το οποίο ο υγειονομικός τομέας είναι επιβαρυμένος με την πανδημία αλλά και με την κάλυψη διαφόρων ιατρικών περιστατικών, τα επεισόδια λεκτικής και σωματικής βίας στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου φαίνεται να συνεχίζονται ευθαρσώς.

Ειδικότερα, το απόγευμα του Σαββάτου στον χώρο Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) της νοσηλευτικής μονάδας Πύργου, ένας νεαρός Ρομά ηλικίας περίπου 26 ετών προκάλεσε μεγάλη ένταση κάνοντας επίθεση σε γυναίκα ιατρό, χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις και επιχειρώντας να την χτυπήσει.

Ωστόσο, όπως φάνηκε η παρέμβαση ενός πολίτη ήταν σωτήρια και κατάφερε να σταματήσει ενδεχόμενη επικίνδυνη κατάσταση για τη γυναίκα ιατρό.

Ευτυχώς, η άμεση επέμβαση των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ οδήγησε στη σύλληψή του δράστη και στην ανακούφιση της ιατρού που βρισκόταν στο επίκεντρο της επίθεσης.

Ανάλογα περιστατικά έχουν υπάρξει και στο παρελθόν, με τον χώρο του νοσοκομείου να μην μπορεί να σταματήσει εύκολα τέτοιες καταστάσεις και πολλές φορές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να αντιμετωπίζουν ακραίες επιθετικές συμπεριφορές, οι οποίες μέχρι στιγμής ευτυχώς δεν έχουν οδηγήσει σε δυσάρεστα γεγονότα.

Πάνω από το ζήτημα αυτό θα πρέπει να σκύψει η πολιτεία και να δώσει επιτέλους μία λύση που θα σταματήσει οριστικά τις επιθετικές συμπεριφορές προς ανθρώπους που επιτελούν αυτό το λειτούργημα.

Όλη η επικαιρότητα