Ηλεία

Νοσοκομειακοί Γιατροί Ηλείας: «Στήριξη στους συναδέλφους του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Χωρίς καμία έκπληξη διαβάσαμε σήμερα τις απειλές του Δημάρχου Ήλιδας και συναδέλφου ιατρού καρδιολόγου Κου Λυμπέρη ,τον οποίο ο λαός της Αμαλιάδας, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, επανεξέλεξε ‘’για πρώτο και κύριο λόγο’’ στην δημοτική αρχή για να εξασφαλίσει την λειτουργία του νοσοκομείου Αμαλιάδας. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού απειλεί όλους (ακόμα και τον υπάλληλο του θυρωρείου) με την αστική δικαιοσύνη, συμπεριλαμβανομένων και των συναδέλφών του ιατρών της ΝΜ Αμαλιάδας. Η αιτία είναι γιατί  έπραξαν το αυτονόητο… Ανέδειξαν την τραγική υποστελέχωση του νοσοκομείου τους, η οποία ως γνωστόν είναι διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων και του συστήματος το οποίο υπηρετεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο κ. Λυμπέρης ως δήμαρχος και όχι ως γιατρός ΕΣΥ όπως διατείνεται.

Η πρόσκληση να πέσει το μαστίγιο της δικαστικής απειλής, ο κοινωνικός αυτοματισμός  και ο τραμπουκισμός της εξουσίας δεν γεννάει  γιατρούς για οργανωμένο ΕΣΥ, πλήρως στελεχωμένο. Δεν υπάρχει καμία επιβουλή  σε βάρος του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, υπάρχει η αμείλικτη πραγματικότητα που θέλει τους γιατρούς να εγκαταλείπουν την χώρα για ένα καλύτερο μέλλον ΚΑΙ των κυβερνήσεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν ακουμπάνε τον ιδιωτικό τομέα εν μέσω της πανδημίας παρά καταπιέζουν και απειλούνε τους εναπομείναντες ιατρούς ΕΣΥ μέσω του εξαναγκασμού σε υπερεφημέρευση οδηγώντας τους σε  σωματική και ψυχική εξάντληση, με ότι αυτό συνεπάγεται για την δικής του υγείας, αλλά και για τις προσφερόμενες προς το κοινωνικό σύνολο ιατρικές υπηρεσίες.

Με το δεύτερο κύμα της πανδημίας προ των πυλών , το ιατρικό προσωπικό των  νοσοκομείων του νομού μας είναι ακόμα λιγότερο αποδεικνύοντας την αναξιοπιστία των υποσχέσεων του Υπουργείου Υγείας και των κυβερνώντων. Ούτε ένας γιατρός δεν προσλήφθηκε το τελευταίο εξάμηνο  στο ΓΝ Ηλείας και στην τελευταία προκήρυξη του υπουργείου καμία θέση ιατρού οποιαδήποτε ειδικότητας δεν περιλαμβάνετε. Εφημερίες χωρίς βασικές ειδικότητες (παθολόγος, καρδιολόγος, αναισθησιολόγος, χειρουργός και ορθοπεδικός)  δεν γίνονται .Είναι επισφαλείς τόσο για τους γιατρούς, όσο και για τους ασθενείς.

Βαδίζουμε λοιπόν ολοταχώς για το δεύτερο κύμα της πανδημίας ξυπόλυτοι στα αγκάθια, με μόνο όπλο το φιλότιμο των εργαζομένων. Θα χορτάσουμε πάλι χειροκρότημα…  Η θέση ότι τις υποχρεώσεις του κρατικού προϋπολογισμού καλύπτουν οι φιλάνθρωποι δωρητές  είναι απαράδεκτη και η μεταφορά της ευθύνης λειτουργίας των νοσοκομείων στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση προαναγγέλλει νέα αυξημένα δημοτικά χαράτσια για τον ήδη φτωχοποιημένο ελληνικό λαό.

Η Ένωση στηρίζει τους συναδέλφους της ΝΜ Αμαλιάδας και θα σταθεί δίπλα τους σε κάθε απειλή από οποιονδήποτε και αν προέρχεται . Η αστειότητα της επιβουλής κατά του νοσοκομείου Αμαλιάδας είναι αστειότητα και  χαρίζεται  σε αυτούς που υποστήριξαν και υπηρέτησαν αυτές τις πολιτικές όλα αυτά τα χρόνια.

Την δεδομένη χρονική στιγμή οι γιατροί και των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων δεν επαρκούν  για την επαρκή και ασφαλή στελέχωση ούτε ενός Νομαρχιακού Νοσοκομείου παλαιάς κοπής. Ή θα προσληφθούν ΑΜΕΣΑ ιατροί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την επαρκή στελέχωση και των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων ή ας μας μαζέψουν επιτέλους όλους τους εναπομείναντες ιατρούς μαζί σε ένα νοσοκομείο για να συνεχίσουμε  να φυλλοροούμε όπως τώρα… Και ο θεός βοηθός….

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ                    

Γ.Ν.ΠΎΡΓΟΥ & Κ.Υ.ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ

ΚΑΙ Κ.Υ. ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ                                ΡΟΥΜΠΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΠΑΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

 

 

Όλη η επικαιρότητα