Ηλεία

Νοσ. Αμαλιάδας: Ερωτήματα για το εάν πριν από την εισαγωγή του ασθενή έπρεπε να γίνει τεστ Covid-19

Είχαν λάβει μέτρα, αλλά το τεστ… θετικό!

Σε καλή κατάσταση, ήταν μέχρι χθες οι 18 εργαζόμενοι της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας και πλήρωμα του ΕΚΑΒ, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή που εισήχθη για χειρουργική επέμβαση τη Δευτέρα το πρωί και ο οποίος, ώρες μετά το χειρουργείο υπεβλήθη σε τεστ για κορωνοϊό και βρέθηκε θετικός.

Αν και τα ερωτήματα είναι εύλογα, πως εισήχθη ένας ασθενής, έστω και ασυμπτωματικός, για χειρουργική επέμβαση χωρίς να υποβληθεί πρώτα σε τεστ σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, το προσωπικό του νοσοκομείου, όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος, λαμβάνει έτσι κι αλλιώς τα ενδεδειγμένα μέτρα προφύλαξης για τους ίδιους και τους ασθενείς.

«Mε αφορμή το θετικό δείγμα covid σε ασθενή του νοσοκομείου και την έκταση που έχει πάρει το θέμα, έχω να επισημάνω τα εξής: Το προσωπικό του νοσοκομείου είναι άρτια καταρτισμένο και έχει χειριστεί με απόλυτη επιτυχία παρόμοιες καταστάσεις.

Όλοι λαμβάνουν  τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας κατά του covid. Αυτή την κρίσιμη ώρα, θεωρώ οποιαδήποτε προσπάθεια συκοφάντησης και υπονόμευσης των παρεχόμενων υπηρεσιών της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, κρίνετε ως απαράδεκτη και εκ του πονηρού.

Θα παρακαλέσω ιδιαίτερα να σεβαστούμε το προσωπικό που έχει τεθεί σε κατ οίκον περιορισμό και την αγωνία αυτών και των οικογενειών τους.

Η διαδικασία της καραντίνας είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση τόσο ατομικά όσο και κοινωνικά. Ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτούς τους ανθρώπους που σώζουν ζωές», δήλωσε ο κ. Σωτηρόπουλος.

«Ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτούς τους ανθρώπους που σώζουν ζωές», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Σ. Σωτηρόπουλος

Πάντως, επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το μείζον αυτό θέμα που προέκυψε δεν έχουν υπάρξει, πέραν της τοποθέτησης της αναπληρώτριας διοικήτριας της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας κας Ειρήνης Αγγελάκου, η οποία περιορίστηκε να σταθεί στις κινήσεις που έγιναν, σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, αφότου διαπιστώθηκε ότι ο ασθενής έχει προσβληθεί από τον ιό.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που έχουν τεθεί σε κατ οίκον περιορισμό, θα υποβληθούν σε τεστ τις αμέσως επόμενες μέρες.

Όλη η επικαιρότητα