Κόσμος

Ντουμπάι: Πόζαραν γυμνές στο μπαλκόνι και τις «τσάκωσε» η αστυνομία

Η αστυνομία του Ντουμπάι συνέλαβε μια ομάδα ανθρώπων για ένα βίντεο που έγινε viral. Αυτό έδειχνε γυναίκες γυμνές να ποζάρουν σε ένα μπαλκόνι «μέρα-μεσημέρι».

Η αστυνομία του Ντουμπάι συνέλαβε μια ομάδα ανθρώπων για ένα βίντεο που έγινε viral. Οι εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν για δημόσια προσβολή. Νόμος που τιμωρείται με φυλάκιση έως έξι μηνών και πρόστιμο 5.000 dirham (τουλάχιστον 980 £).

Το βίντεο και οι εικόνες εμφανίστηκαν στα social media το Σάββατο το βράδυ. Σε αυτό φαίνονται περισσότερες από δώδεκα γυναίκες να παρατάσσονται γυμνές σε ένα μπαλκόνι. Ένας άντρας τραβούσε φωτογραφίες των γυναικών από το απέναντι μπαλκόνι.

Η κρατική εφημερίδα «The National» ανέφερε ότι η κίνηση φάνηκε να είναι «διαφημιστικό κόλπο». Η αστυνομία του Ντουμπάι είπε ότι όσοι συνελήφθησαν για το άσεμνο βίντεο παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα.

Άνθρωποι της αστυνομίας δηλώσαν: «Τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες και την ηθική της κοινωνίας των Εμιράτων». Σχετικές παραβιάσεις του νόμου περί δημόσιας αξιοπρέπειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων περιλαμβάνουν γυμνό και «άλλες άσεμνες συμπεριφορές».

Η κοινή χρήση πορνογραφικού υλικού τιμωρείται επίσης με ποινή φυλάκισης και βαριά πρόστιμα σύμφωνα με τους νόμους της χώρας, οι οποίοι βασίζονται στον ισλαμικό νόμο.

Η πλειοψηφία των κρατικών εταιρειών τηλεπικοινωνιών των ΗΑΕ αποκλείει την πρόσβαση σε μεγάλους πορνογραφικούς ιστότοπους. Το βίντεο προκάλεσε σοκ στην αστυνομία στα ΗΑΕ, καθώς πράξεις όπως το φιλί σε κοινή θέα ή η κατανάλωση αλκοόλ χωρίς άδεια έχουν βάλει τους ανθρώπους στη φυλακή. Μερικοί έχουν μπει πίσω από τα κάγκελα για τα άσεμνα σχόλιά τους και τα βίντεό που μοιράζονται στο διαδίκτυο, λόγω των αυστηρών νόμων της χώρας που διέπουν την έκφραση.

Πληροφορίες: metro.co.uk

Όλη η επικαιρότητα