ΕΠΣ Ηλείας

Ντ. Μιλοσέσκι (Προπονητής Ξενοφώντα Κρεστένων): «Δεν κρυβόμαστε, πάμε για πρωτάθλημα!»

«Τα παιχνίδια πρέπει να κρίνονται μέσα στο γήπεδο»

 

Πρεμιέρα είχαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, με τον ιστορικό Ξενοφώντα Κρεστένων , να κάνει την νίκη της αγωνιστικής, στο ντέρμπι της Επαρχίας Ολυμπίας, κερδίζοντας με τον πάντα δυνατό Αλφειό Επιταλίου, ξεκινώντας ετσι με το «δεξί» ! Σε ένα πρωτάθλημα βέβαια που έχει πολύ δρόμο, και που αναμένονται πολλές εκπλήξεις, και πολλά  δυνατά ματς, όπως εγινε στην πρεμιέρα!

Παίρνοντας αφορμή λοιπόν από την 1η αγωνιστική, η «Πατρίς – Σπορ», ζήτησε τη γνώμη για το νέο πρωτάθλημα της Α1, το ξεκίνημα της ομάδας του,  και το  πως βλέπει να εξελίσσεται, του παίκτη – προπονητή του Ξενοφώντα Κρεστένων, Ντέγιαν Μιλοσέσκι!

 

Ντέγιαν πως είδες την  ομάδα  σου στο ματς της πρεμιέρα ?

«Πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια,  σε μια ομολογουμένως πολύ δύσκολη πρεμιέρα για όλες τις ομάδες, μετά  την μακρά αποχή  των επτά περίπου μηνών, λόγω του Κορωνοιού! Καθώς  όπως όλες οι ομάδες, έτσι και η δικιά μου στην αρχή εμφανιστήκαμε  αγχωμένοι! Μάλιστα εμείς πάνω σε αυτό το θέμα, είχαμε κάνει ειδική αναφορά και προετοιμασία, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα , και  η ομάδα μας διαχειρίστηκε πολύ καλά το παιχνίδι, είχε κυκλοφορία, είχε τελικές φάσεις βάζοντας  δυο γκολ, και κατά διαστήματα παίξαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και θα μπορούσαμε με τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Έτσι  πήραμε το πρώτο τρίποντο, είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας,  έχοντας βέβαια στόχο να μείνουμε εκεί μέχρι το φινάλε! Πάντως να ξέρεται πως η νίκη μας δεν ήταν  καθόλου εύκολη, καθώς ο Αλφειός Επιταλίου είναι μια πολύ καλή ομάδα, θα κάνει πολλές «ζημιές» ιδίως στην έδρα του, και πιστεύω, ότι θα είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματς»!

Γενικότερα Ντέγιαν πως είδες τα αποτελέσματα της  πρεμιέρας  ?

«Σε γενικές γραμμές θεωρώ όλα τα αποτελέσματα φυσιολογικά και  όπως τα περιμέναμε! Όμως ακόμα είναι πολύ νωρίς, οι ομάδες δεν είναι 100% έτοιμες, και ακόμα και οι λεγόμενες μικρές ομάδες της Α1, πιστεύω ότι θα παλεύουν όλα τα ματς, όπως έκαναν στην πρεμιέρα, ο Κεραυνός Βρίνας στα Σαβάλια και ο Ερμής Πλατάνου στη Ν. Μανωλάδα! Αυτό βέβαια θα είναι καλό, ώστε να έχουμε ένα δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, και όχι ένα πρωτάθλημα δυο «ταχυτήτων»!

Πολλοί σας  θεωρούν εκ των φαβορί για τον τίτλο! Τι απαντάς, και ποιους άλλους βλέπεις ως  διεκδικητές της κορυφής»?

«Αν και είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις, από την δική μου πλευρά δεν κρύβομαι ούτε εγώ αλλά ούτε και η ομάδα μου, και λέμε ότι ναι πάμε για πρωτάθλημα! Άλλωστε αυτή την ώρα, είμαστε το ποιο ομοιογενές σύνολο στην Α1 , καθώς σε σχέση με πέρυσι μας έφυγαν μόνο οι Κολόκας και Γαλανόπουλος, και ενισχυθήκαμε σημαντικά!  Αντίθετα ο Πανηλειακός είναι μια νέα ομάδα που ξεκίνησε από την αρχή, όπως βέβαια και ο Αστέρας Αμαλιάδας! Θεωρώ πως αυτές οι τρείς ομάδες, συν  την πάντα σταθερή δύναμη του Ηλειακού Ποδοσφαίρου που ακούει στο όνομα Νίκη Τραγανού , θα είναι οι διεκδικητές της ανόδου, είτε απευθείας, είτε μέσω των πλει – οφ ανόδου, αν χρειαστούν στο φινάλε! Όσο για τον Αλφειό Επιταλίου, μπορεί να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, έτσι όπως εγώ τον είδα στο μεταξύ μας ματς του περασμένου Σαββάτου»!

Γενικότερα πως βλέπεις  τη ροή του πρωταθλήματος?

«Έχω την αίσθηση  ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα φέτος, πιστεύω το καλύτερο των τελευταίων ετών με πολλές δυνατές ομάδες και μεγάλες «μάχες»… ! Όμως  για να συμβεί αυτό , δεν εξαρτάται μόνο από τους ποδοσφαιριστές, αλλά αυτό εξαρτάται και από πολλούς  άλλους παράγοντες, όπως  είναι οι κάρτες και οι τραυματισμοί, που θα έχουν  οι  ομάδες, και φυσικά  η διαιτησία να σταθεί  στο ύψος της ! ».

Ντέγιαν φοβάσαι μήπως ξαναζήσουμε το περσινό φαινόμενο της διακοπής των πρωταθλημάτων λόγω Κορωναιού  ?

«Θέλω να πιστεύω, και νομίζω ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί  πάλι  μια τέτοια κατάσταση!  Αλλοίμονο μας αν ξαναγίνει πάλι, γιατί τότε θα καταστραφούμε  ολοκληρωτικά σε όλους τους τομείς της ζωής μας! Όχι δηλ. μόνο Ποδοσφαιρικά, αλλά  κυρίως οικονομικά και κοινωνικά! Κανείς πλέον δεν θα έχει τη   διάθεση να  ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και γενικότερα με τον αθλητισμό»!

Γενικότερα πως βλέπεις  έως τώρα τη ροή του πρωταθλήματος ?

Είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα φέτος, πιστεύω το καλύτερο των τελευταίων ετών με πολλές δυνατές ομάδες και πάμε για το καλύτερο! Αυτό βέβαια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως  είναι οι κάρτες και οι τραυματισμοί, που θα εχουν  οι  ομάδες  εκείνες που  θεωρούνται φαβορί».

Κλείνοντας Ντέγιαν την κουβέντα μας,  τι θα ήθελες να ευχηθείς με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σεζόν ?

«Να  ευχηθώ υγεία  σε όλους  τους παίκτες , προπονητές , παράγοντες και διαιτητές , ώστε  να βγει εις πέρας  η ομολογουμένως δύσκολη χρονιά, εξ αιτίας  του Κορωναιού που βιώνουμε!  Στα νέα δε παιδιά που  παίζουν ποδόσφαιρο, υπομονή και πολύ δουλειά, και φυσικά καλά παιχνίδια στα γήπεδα, ώστε όταν επιτραπεί η ελεύθερη προσέλευση των φιλάθλων, αυτά να γεμίζουν!  Και βέβαια ευχή όλων όσων ασχολούμαστε με τον «βασιλιά» των σπορ το ποδόσφαιρο, τα παιχνίδια να κρίνονται μέσα στα γήπεδα, με τους διαιτητές να είναι απλοί «θεατές», έτσι ώστε  το Ηλειακό Ποδόσφαιρο επιτέλους να ανακάμψει»!

Όλη η επικαιρότητα