Ηλεία

«Νύχτα χωρίς αλκοόλ» σε Πύργο και Αμαλιάδα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ  ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ “Π. ΜΥΛΩΝΑΣ

Τη δράση «Νύχτα χωρίς αλκοόλ», θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας,  σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»,  σήμερα Σάββατο σε Πάτρα, Αμαλιάδα και Πύργο έξω από νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί,  στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής  Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα (European Night Without Accident)  που διοργανώνεται κάθε χρόνο το τρίτο Σάββατο του Οκτωβρίου με σκοπό την ενημέρωση των νέων ανθρώπων για τη σχέση αλκοόλ και οδήγησης.

“Οι εθελοντές μας θα βρίσκονται σε 41νυχτερινά κέντρα  σε ολόκληρη την Ελλάδα με την αρρωγή της τροχαίας για να κάνουν τα φιλικά αλκοτέστ και να ενημερώνουν τους οδηγούς “, τόνισε η κ  Βασιλική Μυλωνά Πρόεδρος Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς”, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΟΡΤ και στην Πέλυ Μπεβούδα.

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να συναντήσουν τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και σε άμεση επικοινωνία μαζί τους να συζητήσουν, τα μέλη του Ινστιτούτου, για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση παράγοντας που αποτελεί μια από τις βασικότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας, όπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

“Για  14η συνεχή χρονιά, διοργανώσουμε αυτή τη νύχτα που σκοπό έχει να ενημερώσουμε  και να ευαισθητοποιήσουμε τους οδηγούς και τους πολίτες γενικότερα για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Ένα μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε όσο ποιο μακριά γίνεται για να σωθούν ζωές  αφού τα θανατηφόρα τροχαία είναι μία σύγχρονη μάστιγα, μία πανδημία που πρέπει να σταματήσει. Με ένα τρόπο που είναι αποτελεσματικός  πλησιάζουμε τους ανθρώπους, πλησιάζουμε τους νέους γιατί έχουμε ένα έλλειμμα ενημέρωσης και παιδείας στην χώρα μας. Δεν έχει γίνει ακόμα συνείδηση ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί. Παρόλο που οι έλληνες δεν είναι ένας λαός που καταναλώνει πολύ αλκοόλ βλέπουμε ότι πίνει και οδηγεί. Κάτι που δεν συμβαίνει στην Βόρεια Ευρώπη για παράδειγμα όπου οι άνθρωποι πίνουν περισσότερο αλλά δεν είναι πια αποδεκτό να πίνουν και να πιάνουν το τιμόνι, κάτι που θέλουμε να υιοθετηθεί και εδώ” επεσήμανε η κ.  Βασιλική Μυλωνά .

Με βάση έρευνες που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της νυχτερινής διασκέδασης του Σαββάτου παρατηρείται τριπλασιασμός του αριθμού των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων

Όλη η επικαιρότητα