Γ Εθνική

Ν.Δούλος (παίκτης Αίαντα Γαστούνης): «Θα έρθει η ώρα που θα βρεθούμε και πάλι στα γήπεδα της Γ΄Εθνικής »

« Η επιστροφή μας όμως,  θα είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς έχουμε μείνει αρκετά πίσω»!

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς μιλώντας πρόσφατα στην ΕΡΤ 3 είπε πως σε λίγες εβδομάδες αν η κατάσταση με το κορωνοϊό είναι καλή μπορεί να επαναρχίσει το πρωτάθλημα. Ενώ  από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ κ. Παναγιώτης Διακοφώτης , ήταν συγκεκριμένος στην απάντηση που έδωσε, τονίζοντας πως: «Κάνουμε και εμείς τα τηλέφωνα μας και αυτό που μας έχει μεταφερθεί είναι πως δεν θα έχουμε κάποια εξέλιξη πριν τις 28 Φλεβάρη, πριν λήξει δηλαδή το Lockdown.»!  Με βάση όμως  ότι ήδη από την περασμένη Δευτέρα, ξεκίνησε προπονήσεις η Φούτμπολ Λιγκ, υπάρχουν πλέον αρκετές ελπίδες, να ξεκινήσουν προπονήσεις και οι ομάδες της Γ’ Εθνικής. Οι πρόεδροι αρκετών ομάδων ανά την επικράτεια δεν θέλουν βέβαια να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, γιατί απλούστατα είναι διαλυμένοι οικονομικά και αγωνιστικά, μετά από αυτή την κατάσταση. Το ποσοστό ξεπερνά το 60%. Σύμφωνα όμως  με  τα όσα διαρρέουν από την Αθήνα, οι λοιμωξιολόγοι κλίνουν θετικά στο να επανεκκινήσουν προπονήσεις και οι ομάδες της Γ’ Εθνικής, όχι όμως τώρα, αλλά πιθανόν σε 15 ημέρες, δηλ. την 1η Μαρτίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως, αν όλα πάνε καλά, ίσως δούμε τα γήπεδα και του 9ου ομίλου των Ηλειακών  ομάδων,  να “ξαναζωντανεύουν”, όπως και των υπολοίπων 9 ομίλων μετά τις 20 Μαρτίου.

Με αφορμή λοιπόν αυτές τις «φήμες», η «Πατρίς – Σπορ» ζήτησε τη γνώμη του Αμαλιαδίτη στην καταγωγή παίκτη του Αίαντα  Γαστούνης Νίκου Δούλου!  Ενός εκ των εμπειροτέρων της κατηγορίας:

Νίκο  πιστεύεις  σε επιστροφή σας στα γήπεδα ύστερα από  τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα? 

«Σίγουρα όλη αυτή η κατάσταση με τη δεύτερη καραντίνα που βιώνουμε μας έχει επηρεάσει πάρα πολύ!  Ήδη  βρισκόμαστε 3,5  μήνες στον «αέρα», και όπως είναι φυσικό έπρεπε να  δουλέψουμε, για να  καταφέρουμε να επιβιώσουμε , καθώς  δεν είμαστε επαγγελματίες οι περισσότεροι  παίκτες στη Γ΄ εθνική, αλλά ερασιτέχνες!  Όπως λοιπόν  καταλαβαίνετε,  έστω και στο τέλος του  μήνα να επιστρέψουμε στα γήπεδα, μετά από μια τόσο μακρά αποχή,  θα  είναι σαν να γυρίζουμε από  καλοκαιρινές διακοπέςΗ επιστροφή μας θα είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς έχουμε μείνει αρκετά πίσω!  Όμως αυτό δεν σημαίνει  ότι δεν θέλουμε να επιστρέψουμε!  Άλλωστε  αυτό είναι που αγαπάμε μια ζωή! Αλλά όμως δεν εξαρτάτε από εμάς. Και για  αυτό δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτή η επιστροφή μας»!

Πιστεύεις  ότι υπάρχουν πρόεδροι που δεν θέλουν την επιστροφή?

« Είναι γεγονός  ότι πρόεδροι αρκετών ομάδων ανά την επικράτεια , δεν θέλουν βέβαια να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, γιατί απλούστατα είναι διαλυμένοι οικονομικά και αγωνιστικά, μετά από αυτή την κατάσταση. Οπότε  πώς να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αν δεν υπάρξει βοήθεια από πλευράς της πολιτείας, ιδίως σε ότι αφορά  τα τεστ!  Με λίγα  λόγια, χωρίς και πάλι φιλάθλους, η κάθε διοίκηση θα χρειαστεί βοήθεια από όλους! Διαφορετικά  στην πορεία θα διαλυθούν πολλές ομάδες, και θα είναι δύσκολη η συμμετοχή τους και την επόμενη περίοδο»!

Φοβάστε  επιστρέφοντας μήπως  στην πορεία σας  κλείσουν και πάλι?

«Σίγουρα  φοβόμαστε, καθώς  ο κίνδυνος από αυτή την πανδημία δεν έχει περάσει, και οπωσδήποτε  ζούμε με αυτή την αβεβαιότητα!  Θέλω  όμως να πιστεύω πως από τη στιγμή που οι αρμόδιοι λοιμοξιολόγοι   δώσουν   το οκ, δεν θα ξανά  βρεθούμε ποια στην κατάσταση που βιώσαμε όλο αυτό το διάστημα, που  ειλικρινά ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για όλους μας, και βρεθήκαμε  έξω από τα νερά μας!  Και βέβαια  ουε και αλλοίμονο αν  δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τις κόκκινες περιοχές! Άλλωστε ο Αίας  το πλήρωσε στο ξεκίνημα, έχοντας παίξει μόλις δυο αγώνες! Αν είναι να ξεκινήσουμε και να έχουμε πάλι τα ίδια, καλύτερα να  τελειώνουμε  εδώ»!

Θα  μπορέσετε  να καλύψετε το χαμένο έδαφος… και αν θα αντέξετε  στα συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος?

«Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο να βρούμε το ρυθμό που είχαμε πριν τη διακοπή, και  θα πρέπει να προσπαθήσουμε  πολύ , ώστε να αντέξουμε στα ματς του πρωταθλήματος (Κυριακή – Τετάρτη)!  Βέβαια αυτό το πρόβλημα θα το έχουν όλες οι ομάδες! Οπότε  πρέπει να αντέξουμε! Βέβαια εδώ θα μετρήσει πολύ  το βάθος του ρόστερ της κάθε ομάδας. Όμως όπως σας προανέφερα οι περισσότεροι είμαστε ερασιτέχνες  παίκτες, και είναι πολύ δύσκολο να αντέξουν όλοι» !

Πως  βλέπεις να εμφανιστούν οι  ομάδες αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα?

«Μετά  από σχεδόν  πέντε  μήνες αποχής μαζί με τη μίνι  προετοιμασία που θα κάνουμε, θεωρώ πως όλες οι ομάδες  δεν θα έχουν σχέση  με το πριν!  Θα είναι ένα νέο εντελώς  άγνωστο… πρωτάθλημα, με ματς «ζωής και θανάτου»,  με πολλούς  τραυματισμούς, καθώς  βιολογικά  θα είμαστε ανέτοιμοι για έναν τέτοιο  μικρό «μαραθώνιο»…, παίζοντας Κυριακή και Τετάρτη! Όμως  θα παλέψουμε και ότι βγει, καθώς το ποδόσφαιρο μας έχει λείψει, και για όλους εμάς, αποτελεί  τρόπο ζωής»!

Νίκο κλείνοντας αυτή τη σύντομη κουβέντα, τι θα έλεγες ως επίλογο στην κατάσταση που είμαστε?

 

«Να  ευχηθώ σε όλους υγεία και προσοχή, έτσι ώστε να ξεφύγουμε οριστικά από  τον κίνδυνο του ιού που μας κυνηγά δυο σεζόν τώρα, ώστε να επιστρέψουμε σε πλήρη κανονικότητα, έστω και αν χρειαστεί τη νέα περίοδο! Όσο  για τους ανθρώπους του αθλητισμού, εύχομαι κουράγιο και υπομονή! Θα έρθει  η ώρα που θα βρεθούμε και πάλι στα γήπεδα όλοι μαζί, γιατί αυτό δεν μπορεί κανένας να μας το στερήσει»!

 

 

Όλη η επικαιρότητα