Ηλεία

Ν. Κοροβέσης: Άμεση λύση στη Ξηροχωρίτικη γράνα

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ

Σε ένα πάγιο πρόβλημα των κατοίκων όχι μόνο του Ξηροχωρίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ζαχάρως δίνεται λύση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο λόγος για την Ξηροχωρίτικη γράνα, για την οποία οι κάτοικοι του Δήμου Ζαχάρως είχαν επανειλημμένα ζητήσει λύση καθώς τους χειμερινούς μήνες πλημμύριζε τόσο το χωριό (με αποτέλεσμα να δημιουργούνται υλικές ζημιές σε περιουσίες), όσο και η ευρύτερη περιοχή. Να σημειωθεί πως η ανταπόκριση του αιτήματος ήταν άμεση και το ενδιαφέρον του δραστήριου Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Νίκου Κοροβέση έδωσε τη λύση.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Νοέμβριο του 2019 οι παραλήμνιες περιοχές της Ζαχάρως πλημμύρισαν λόγω μη καθαρισμού της Ξηροχωρίτικηςγράνας. Οι κάτοικοι έζησαν δραματικές στιγμές καθώς είδαν περιουσίες να χάνονται από τα νερά. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως η περιοχή δεν κηρύχθηκε ποτέ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επιπλέον δεν αποζημιώθηκαν για τις ζημιές στις περιουσίες τους.

«Οι λύσεις πρέπει να δίνονται πριν τις ζημιές, ώστε αυτές να αποφεύγονται»

Όπως σθεναρά υποστηρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κοροβέσης τα θέματα της κοινωνίας μας πρέπει να λύνονται πριν γίνουν προβλήματα, προβλήματα για τα οποία πολλές φορές δεν υπάρχουν λύσεις ώστε να διορθώσουν μία κατάσταση. Επειδή λοιπόν πρέπει να μαθαίνουμε ώστε να αποφεύγουμε παρόμοιες καταστάσεις, θέσαμε ως άμεση προτεραιότητα για την περιοχή τον καθαρισμό της γράνας Ξηροχωρίου ώστε να αποφευχθούν οι επιπτώσεις από όμοια αρνητικά καιρικά φαινόμενα.

«Άμεση η ανταπόκριση από τους αρμόδιους στις τεχνικές υπηρεσίες»

Ο Αντιπεριφερειάρχης βρέθηκε στο σημείο με τον αρμόδιο για τέτοιου είδους ζητήματα Πολιτικό Μηχανικόκαι επιβλέποντα του έργου κ. Φώτη Χριστοδουλόπουλο, υπό την καθοδήγηση του οποίου πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός της Ξηροχωρίτικηςγράνας. Ο κ. Κοροβέσης τονίζει πως η ανταπόκριση της αρμόδιας τεχνικής υπηρεσίας ήταν άμεση, καθώς έθεσε σε προτεραιότητα την επίλυση του προβλήματος. «Η συνεισφορά και ο επαγγελματισμός των μηχανικών της τεχνικής υπηρεσίας αποτελεί παράδειγμα για όλους μας» υποστηρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης τονίζοντας πως χωρίς τη συνεισφορά τους, το πρόβλημα θα συνέχιζε να προκαλεί ανασφάλεια στους κατοίκους της περιοχής.

Να σημειωθεί πως ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου: «Καθαρισμός- Συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων  αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμους και χειμάρρους Ν. Ηλείας Υποέργο: Συντήρηση – Αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων, καθαρισμός βλάστησης και φερτών υλικών σε δευτερεύοντα  υδατορέματα και κλάδους αυτών ΠΕ Ηλείας έτους  2019-2020)»

Όλη η επικαιρότητα