Ηλεία Πολιτική

Ν. Μαυραγάνης: Ο πρώην υπ. Υποδομών επισκέφτηκε την Ηλείας ως επικεφαλής του «Ενώνω»

Στην σημασία των αντιπυρικών ζωνών για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών τους, του δασικού και του ζωικού πλούτου της χώρας αναφέρθηκε ο πρώην υφυπουργός υποδομών και επικεφαλής του κοινωνικού δικτύου ανθρώπων “ΕνώνωΝίκος Μαυραγάνης σε δηλώσεις του κατά την διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Ηλεία χθες το πρωί.

Ο κύριος Μαυραγάνης έκανε αναφορά στο σχέδιο νόμου που είχε καταθέσει στην βουλή αμέσως μετά την τραγωδία στο Μάτι όπου καθόριζε σε 100 μέτρα το εύρος των αντιπυρικών ζωνών γύρω από οικιστικές ζώνες, οικισμούς και πόλεις, επισημαίνοντας ότι είναι ένα μέτρο αποτελεσματικό στον περιορισμό της καταστροφικής μανίας της πύρινης λαίλαπας. Μία αναφορά που έκανε με αφορμή τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Ηλεία την τελευταία εβδομάδα

“Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις πυρκαγιές με αντιπυρικές ζώνες δέκα, είκοσι ή τριάντα μέτρων. Όλοι γνωρίζουν οι δασικές υπηρεσίες αλλά και οι πυροσβεστικές υπηρεσίες ότι θα πρέπει να εργαστούν με αγαστό τρόπο και αυτό το κράτος η πολιτεία δεν το έχει προνοήσει μέχρι σήμερα, δεν έχει προνοήσει ένα τέτοιο σχέδιο νόμου που να διαφυλάσσει τουλάχιστον 100 μέτρα την αντιπυρική ζώνη γύρω από οικισμούς και οικιστικές ζώνες, γύρω από πόλεις.

Πρέπει να διαφυλάξουμε τον άνθρωπο αλλά και το δασικό και το ζωικό κεφάλαιο αυτής εδώ της γης που μας φιλοξενεί επάνω. Το “Ενώνω” θα είναι εδώ για να προστατεύει τους ανθρώπους”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην υφυπουργός υποδομών.

Κοινωνική ειρήνευση

Παράλληλα έκανε αναφορά για την αναγκαιότητα για την διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνευσης και εθνική ειρήνης αναφερόμενος στην πρόσφατη ελληνοτουρκική κρίση στο αιγαίο.

“Τα ατομικά δικαιώματα δέχονται ισχυρότατα πλήγματα από τα κατά τα φαινόμενα εργαστηριακή πανδημία και ετοιμάζεται να γίνει σωρεία προσβολής ατομικών δικαιωμάτων όπως ο υποχρεωτικός που μπορεί να περιέχει και βιοτσίπ εμβολιασμός στους ανθρώπους που θα δημιουργήσει την παγκόσμια δουλεία. Αυτή λοιπόν την κοινωνική ειρήνευση και την εθνική ειρήνευση οφείλουμε να διαφυλάξουμε και συμβολικά”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης.

“Νέο μνημόνιο… “

Μίλησε για εθνικό ακρωτηριασμό και για πολιτικές που θα οδηγήσουν στον οικονομικό καιάδα πολλούς πολίτες και σε “νέο μνημόνιο” τονίζοντας πως φρέσκο χρήμα μπορεί να έλθει μόνο από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα. “Πανηγυρίζουν ότι φέρανε χρήματα. Έφεραν δάνεια σε υπερχρεωμένους ανθρώπους, επιχειρήσεις αλλά και σε κράτη. Εάν φέρνεις δάνεια σε υπερχρεωμένο θέλεις απλώς να τον θανατώσεις. Ήταν η ώρα να φέρουν φρέσκο χρήμα και το φρέσκο χρήμα μπορεί να έλθει μόνο από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα με αίτηση των νοτίων κρατών που διαθέτουν την πλειοψηφία του ευρωσυστήματος. Θα έπρεπε να είναι σε 10% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ 1,5 τρις. Αυτό θα έπρεπε να διοχετευθεί απευθείας στα ΑΦΜ φυσικών και νομικών προσώπων”, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του “Ενώνω”

“Ενώνω”

Για το “Ενώνω” υποστήριξε ότι είναι ένας αμιγώς ανθρωποκεντρικό κοινωνικό δίκτυο ανθρώπων που ήρθε για να εκφράσει μία κοινωνική ανάγκη την οποία θα δουν οι πολίτες να ζωντανεύει τους επόμενους μήνες προαναγγέλλοντας δραματικές εξελίξεις σε οικονομία και εθνικά θέματα.

Όλη η επικαιρότητα