Ηλεία

Ν. Μπαρτζάκος: Δώσαμε μάχη για τη φωτιά…

Απάντηση σε δημοσίευμα

Αναφερόμενος στη δημοσίευση δια μέσω της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ» του κ. Μπακοβασίλη, ότι δηλαδή οι τοπικοί παράγοντες σφετερίστηκαν την επιτυχία του κ. Παπαγεωργίου, θέλω να του πω τα εξής:

Eάν εννοείτε τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, αυτοί στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ευχαρίστησαν τον κ. Παπαγεωργίου.

Επειδή πιστεύω ότι αναφέρεται σε μένα, όπως έχει κάνει και άλλες φορές, του απαντώ.

Δεν έχω ανάγκη να σφετεριστώ την επιτυχία κανενός. Την οικογενειακή, επαγγελματική και σε σχέση με τα κοινά επιτυχία, την κατάκτησα μόνος μου με αγώνα. Όσο για τον αδελφό και φίλο σου κ. Παπαγεωργίου, έκανε το καθήκον του, βάσει σχεδίου το οποίο έχουν για κάθε τέτοια κατάσταση. Εάν έκανε κάτι παραπάνω τον ευχαριστούμε θερμά. Ξέχασες βέβαια να ευχαριστήσεις και κάποιον άλλο συγχωριανό μας, τον Θανάση τον Βάλαρη ο οποίος από τη σημαντική θέση που κατέχει από την πρώτη στιγμή βοήθησε σημαντικά.

Κύριε Μπακοβασίλη ενοχληθήκατε επειδή οι δημοσιογράφοι ανέφεραν το όνομά μου και τον αγώνα που έκανα μαζί με τον Χρήστο τον Σκούτα σε συνεργασία με τους Αντ/ρχους Αργυρόπουλο και Κοτσώνη, την κ. Διονυσοπούλου και τον χειριστή της τσάπας κ. Σπερδούλη για να κρατήσουμε τη φωτιά να μην περάσει στο μεγάλο δάσος του Καψόραχου απ’ όπου θα καιγόταν όλη η περιφέρεια. Έγραψαν την αλήθεια και αυτό που έβλεπαν πολλοί κάτοικοι  του χωριού μας που ήσαν εκεί. Εσύ φυσικά ήσουν παντελώς απών. Παρουσιάστηκες μόνο το βράδυ στο Χελιδόνι και πήγες στην κορυφή του βουνού που ήσαν συγκεντρωμένοι οι άνθρωποι του Κράτους που συντόνιζαν τις επίγειες δυνάμεις και τους ανέφερες ότι θέτεις τα μηχανήματα του ΤΟΕΒ στη διάθεσή τους. Την ώρα που καιγόταν το χωριό μας γιατί δεν διαθέσατε τα μηχανήματα αυτά;

Άλλωστε αυτά θεωρείτε ότι είναι ιδιοκτησία σας και τα διαθέτετε όπου εσείς θέλετε. Γι’ αυτό θα μιλήσουμε αργότερα.

Εγώ κ. Μπακοβασίλη, μαζί με τον γιο μου, ο οποίος έχει ακόμη εγκαύματα, μαζί με τη νεολαία του χωριού μας, δώσαμε πραγματική μάχη και κρατήσαμε τη φωτιά με τα πενιχρά μέσα που είχαμε, μέχρι να έλθουν τα εναέρια μέσα, και να βοηθήσουν. Τα συγχαρητήρια άλλωστε του Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη προς εμένα, όταν έμαθε τι έγινε στη φωτιά, στη βραδινή συνάντηση στο Χελιδόνι για τον συντονισμό των δυνάμεων για την μη επέκταση της φωτιάς, τα λένε όλα. Άρα δεν έχω την ανάγκη να σφετεριστώ την επιτυχία κανενός. Έκανα και εγώ το καθήκον μου σαν πρόεδρος της Κοινότητας.

Βέβαια καταλαβαίνω ότι σου στοίχισε πολύ η αποτυχία σου στις Δημοτικές Εκλογές, εκεί που το χωριό μου έδωσε 100 ψήφους διαφορά και σε έχει κάνει να έχεις χάσει τον έλεγχο και να απομακρύνεσαι από την κοινωνία του χωριού μας. Εγώ πίστευα ότι μετά από αυτή την αποτυχία σου, θα έκανες την αυτοκριτική  σου και δεν θα συνέχιζες τα ίδια λάθη.

Έχω τη διάθεση να σε ενημερώσω, λόγω εμπειρίας, τι πρέπει να κάνεις για να επανέλθεις στον κοινωνικό ιστό του χωριού μας.

Το νεοπλουτισμό, την αλαζονεία, τον εγωισμό και το τουπέ που παρουσιάζεις στο χωριό μας και στη γύρω περιοχή, μόνο κακό σου κάνει.

Σύνελθε: Όσο θα ασχολείσαι μαζί μου δεν θα ανησυχώ. Θα ανησυχώ όταν θα πάψεις να ασχολείσαι μαζί μου.

Μπαρτζάκος Επαμεινώνδας

Πρόεδρος Κοινότητας Λαντζοΐου

Όλη η επικαιρότητα