Ηλεία Πολιτική

Ν. Παππάς σε Καϊάφα και Ζαχάρω: Στο επίκεντρο ο Κυπαρισσιακός

Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Καϊάφα, ο δρόμος Πάτρας-Πύργου, η ενίσχυση των επιχειρήσεων  και το προεδρικό διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο κυριάρχησαν στις συναντήσεις και τις συζητήσεις που είχε ο πρώην υπουργός και Τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς κατά την διάρκεια των επισκέψεων που έκανε στην νότια Ηλεία.

Πρώτος σταθμός της δεύτερης μέρας της περιοδείας που έκανε στο νομό ο κ Παππάς, ο Καϊάφας όπου ενημερώθηκε από τον Διευθυντή των  Ιαματικών Λουτρών Νίκο Λευκαδίτη για την εξέλιξη των εργασιών του έργου που έχει ως στόχο την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών της περιοχής καθώς και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες και τους λουόμενους. Ο Δήμαρχος Ζαχάρως-Φιγαλείας Κώστας Αλεξανδρόπουλος του μίλησε για την ιστορία της περιοχής, την γεωμορφολογία και την πανίδα επισημαίνοντάς του ότι οι δεσμεύσεις του προεδρικού διατάγματος για τον  Κυπαρισσιακό για την χρήση γης κρατούν  το “πανέμορφο αυτό μέρος” όπως είπε στάσιμο από πλευράς αναπτυξιακής προοπτικής.

“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και βλέπω το έργο που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εγκρίθηκε να είναι σε εξέλιξη. Εμείς δεν κάνουμε ποριοδείες για να εκφράσουμε μία στείρα αντιπολίτευση σε ότι γίνεται αλλά για να βρεθούμε κοντά στους πολίτες και να μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της περιοχής”, τόνισε ο κ Παππάς. Ο βουλευτής και Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας  Διονύσιος Καλαματιανός μίλησε για την σημαντικότητα του Καϊάφα στην ανάπτυξη της περιοχής καθώς επίσης και για τις προσπάθειες που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν ώστε να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος. Ο πρώην βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας κατά την ενημέρωση στον κ Παππά αναφέρθηκε σε ένα πρόβλημα σχετικά με την πληρωμή του εργολάβου του έργου που ο προϋπολογισμός του είναι 17 εκ ευρώ και το οποίο θα εκτελεστεί σε τρεις φάσεις. Στις δύο  πρώτες φάσεις θα διατεθούν από 5 εκ ευρώ και στην τρίτη 7 εκ ευρώ.

Στην συνέχεια ο κ Παππάς πήγε στην Ζαχάρω όπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μίλησε για το δρόμο Πάτρας-Πύργου και το ασαφές τοπίο το οποίο υπάρχει γύρω από το έργο, την επιτακτική ανάγκη της ενίσχυσης  των επιχειρήσεων και αναφέρθηκε και στο θέμα του Καϊάφα.

Ο Δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος έκανε αναφορά στο προεδρικό διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό και τον ανασταλτικό ρόλο που παίζει στην ανάπτυξη της περιοχής

Όλη η επικαιρότητα