Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ν. Φαρμάκης: «Η πραγματική στήριξη μόνο με εφάπαξ αποζημίωση»

Οι ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά αναλόγως με το πόσο θα διαρκέσει αυτή η εξαίρεση» τόνισε μεταξύ άλλων στον «Αθήνα 9.84» και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

«Αν συνεχιστεί αυτό ο κλείσιμο οι ανάγκες που θα προκύπτουν θα είναι περισσότερες άρα θα χρειαστεί μεγαλύτερη βοήθεια» πρόσθεσε. Αναφορικά με την επιστολή προς τον πρωθυπουργό, με την οποία τρεις περιφερειάρχες της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο κ. Φαρμάκης, ζητούν έκτακτη αποζημίωση για το λιανεμπόριο, 5000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση χωρίς κριτήρια, ο κ. Φαρμάκης είπε:

«Από τη στιγμή που διαφοροποιήθηκε η απόφαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων στους νομούς Αχαΐας Θεσσαλονίκης και Κοζάνης, θεωρήσαμε σκόπιμο να ζητήσουμε την ενίσχυση κατ’ εξαίρεση των περιοχών αυτών, λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας του κλεισίματος ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα και να καλυφθεί μέρος των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν ενόψει της προαναγγελθείσας άρσης των περιορισμών που αιφνιδίως δεν υλοποιήθηκε στις περιοχές μας».

Εξήγησε πως πρέπει να υπάρξει ειδική συνθήκη που να προβλέπει την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των επαγγελματιών, ώστε να καλυφθεί μέρος έστω της απώλειας των εσόδων των επιχειρήσεων.

«Το γεγονός ότι η εξαίρεση από την άρση των περιοριστικών μέτρων αφορά μόνο ελάχιστες περιοχές, συνιστά ειδική συνθήκη που χρήζει στοχευμένης ρύθμισης για την παροχή ενίσχυσης στις επιχειρήσεις αυτές υπό την μορφή εφάπαξ αποζημίωσης, ώστε μέσω αυτής να επιδιωχθεί η κάλυψη της απώλειας ρευστότητας και των εξόδων των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου και η προστασία θέσεων εργασίας».

Όλη η επικαιρότητα