Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ν. Φαρμάκης: Στον «Κύκνο» της ανάπτυξης!

Σε μια επιχείρηση που μετρά 106 χρόνια λειτουργίας και αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Ηλεία, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο, μέσα από τις εξαγωγές, την εταιρεία «Κύκνος» στα Σαβάλια, πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι επίσκεψη ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης.

Συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλο, Αθλητισμού-Ολυμπισμού και Εθελοντισμού κ. Δημήτρη Νικολακόπουλο και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θοδωρή Βασιλόπουλο, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στα Σαβάλια, σε ένα εργοστάσιο που λειτουργεί στην Ηλεία με επιτυχία από το 1963.

Η εταιρεία μεταποίησης βιομηχανικής τομάτας ξεκινά την παραλαβή του προϊόντος πιθανότατα από την ερχόμενη Τετάρτη και ο κ. Φαρμάκης με τους συνεργάτες του, με αφορμή και την παρουσία του στην Ηλεία, βρέθηκε στον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της σεζόν.

Πριν τον αγιασμό είχε για αρκετή ώρα συνεργασία με την διοίκηση της εταιρείας «Κύκνος», όπου και ενημερώθηκε για την λειτουργία του εργοστασίου και τα αναπτυξιακά σχέδια που θέτει συνεχώς η επιχείρηση, η οποία αποτελεί ένα δυνατό «brand name», που δίνει σημαντική ώθηση στην Ηλεία, μέσα από ποιοτικά προϊόντα που εξάγονται σε κάθε γωνιά του κόσμου, αλλά και με τις θέσεις εργασίας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Α. Αγγελόπουλος: «Συνεχής αναπτυξιακή πορεία»

Μετά την τέλεση του αγιασμού, που έγινε παρουσία στελεχών και εργαζομένων της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Αχιλλέας Αγγελόπουλος στάθηκε στην σημαντική συμβολή των εργαζομένων στην ομαλή λειτουργία του εργοστασίου.

Ο κ. Αγγελόπουλος μίλησε για μια συνεχή αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας με επιτυχημένα «ανοίγματα» και σε άλλες χώρες, τα οποία βρίσκουν ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό και από μεγάλες «αλυσίδες» σούπερ – μάρκετ:

«Με την συμβολή σας, καθημερινά κάνουμε γνωστά τα προϊόντα μας στον έλληνα καταναλωτή, αλλά και στο εξωτερικό.

Με βάση τα αποτελέσματα του 2019, έχουμε φτάσει σε επίπεδα ανάπτυξης σε υψηλό διψήφιο νούμερο, ακόμα δεν έχουν «κλείσει» για να μπορώ να σας πω ακριβώς. Αυτό μας κάνει περήφανους. Για 15 συνεχείς μήνες, κάθε μήνα περισσότεροι έλληνες καταναλωτές, μας προτιμούν σε σχέση με άλλα προϊόντα. Και δεν είμαστε οι φθηνότεροι. Έχουμε τη σωστή τιμή και την ποιότητα που πρέπει και αυτό έχει σημασία και αυτό αναγνωρίζεται.

«Ανοίγουν» και αγορές που δεν τις φανταζόμασταν και δέχονται τα προϊόντα μας πολύ μεγάλες «αλυσίδες» σούπερ – μάρκετ. Πρόσφατο παράδειγμα είναι η Ρουμανία, στην οποία μας δέχτηκαν οι τρεις μεγαλύτερες «αλυσίδες» σούπερ – μάρκετ εκεί, όλες πολυεθνικές.

Έχουμε ένα μέλλον που διαφαίνεται πολύ λαμπρό. Τα προϊόντα μας αποσπούν πολλές υψηλές διακρίσεις για γεύση και ποιότητα. Υπάρχουν παράλληλα συζητήσεις ότι ακόμα και προϊόντα όπως η κέτσαπ, που υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός έχουν μια πολύ μεγάλη προοπτική για ανάπτυξη.

Εύχομαι καλή σεζόν και υγεία», επεσήμανε ο κ. Αγγελόπουλος.

Ν. Φαρμάκης: «Για αυτόν τον τόπο εργαζόμαστε όλοι»

Τον θαυμασμό του για την επιτυχή λειτουργία πάνω από έναν αιώνα της εταιρείας «Κύκνος», εξέφρασε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης: «Το ότι υπάρχει εταιρεία και συνεχίζει να υπάρχει επί 106 χρόνια, αυτό κάτι λέει. Νομίζω ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε τη σημασία και την αξία που έχει η δουλειά που κάνετε, το προϊόν που βγάζει αυτός ο τόπος γιατί από κει ξεκινάμε: από το γεγονός ότι έχουμε αυτό το «διαμάντι» στη γη μας. Το οποίο το παίρνουν άξιοι άνθρωποι, το κάνουν προϊόν και άλλοι άξιοι άνθρωποι το πάνε παραπέρα και όλο αυτό επιστρέφει στον τόπο μας ως πλούτος.

Για αυτόν τόπο λοιπόν, εργαζόμαστε όλοι, ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Δεν μπορεί κανένας λοιπόν να μην είναι ευγνώμων για τη δουλειά όλων, της εταιρείας, των υπευθύνων της εταιρείας, των εργαζομένων, όλων.
Και όχι μόνο για την συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά για όλες τις εταιρείες που αγωνίζονται και αντέχουν μέσα σε αυτή την κρίση. Μια κρίση που «κούμπωσε» πάνω της και η υγειονομική κρίση.

Μια κρίση που έχει «χτυπήσει» βάναυσα την οικονομίας μας, έχει αφήσει χιλιάδες κόσμου άνεργο και σίγουρα μας φοβίζει για το οικονομικό «αύριο» του τόπου.

Σας παρακαλώ όχι μόνο να εμβολιαστείτε, αλλά να γίνεται και οι «πρεσβευτές» αυτής της ανάγκης εμβολιασμού, γιατί είναι η μόνη λύση για να σταματήσουμε την διάδοση του κορωνοϊού».

Μεταξύ άλλων, στην χθεσινή τελετή αγιασμού και την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στον «Κύκνο», παραβρέθηκαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ.κ. Χρήστος Βαλιανάτος και Σωτήρης Κακαλέτρης κ.α.

Όλη η επικαιρότητα