Ηλεία

Ξενοδόχοι Πύργου: Πιο ισχυρά στις διεκδικήσεις τους

Σε σώμα συγκροτήθηκε χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Marily» το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της νεοσύστατης Ένωσης Ξενοδοχείων και Λοιπών Καταλυμάτων του Δήμου Πύργου, με το Γεράσιμο Ζαχαρόπουλο να συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία ως πρόεδρος έχοντας την αμέριστη εμπιστοσύνη ανθρώπων του κλάδου του.

Η Ένωση Ξενοδοχείων και Λοιπών Καταλυμάτων Δήμου Πύργου αποτελεί τη νέα μορφή του πάλαι ποτέ Συλλόγου Ξενοδόχων Πύργου. Έχοντας πλέον αλλάξει το καταστατικό, στόχος τους πλέον είναι να ισχυροποιήσουν την Ένωση και να διεκδικήσουν το καλό του τομέα. Τώρα όσον αφορά τις θέσεις που κατέλαβαν τα μέλη στο νέο ΔΣ, όπως προαναφέραμε πρόεδρος θα είναι ο Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος, ενώ Αντιπρόεδρος θα είναι η Ξανθή Σβούκα, Γραμματέας η Παναγιώτα Βυθούλκα, Ταμίας η Κωνσταντίνα Βυθούλκα και Έφορος Εκδηλώσεων ο Ιωάννης Τσιώρης.

Να αποκτήσει ταυτότητα ο τουρισμός

Μετά την επανεκλογή του ως πρόεδρος, αυτή τη φορά στην Ένωση Ξενοδοχείων και Λοιπών Καταλυμάτων Δήμου Πύργου, δήλωσε αρχικά τα εξής: «Αποφασίστηκε η συνέχιση του ίδιου Διοικητικού Συμβουλίου, μιας και θεωρούμε επιτυχημένη τη μέχρι τώρα πορεία του και πιστεύω με νέες προτάσεις και νέες ιδέες που θα έχουμε από εδώ και πέρα να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ώστε ο τουρισμός να αποκτήσει ταυτότητα και στο δήμο Πύργου».

Ισχυροποιείται!

Ωστόσο, δε γινόταν να μην σταθεί και στην αλλαγή του καταστατικού, που διευρύνει ουσιαστικά τον κλάδο τους ακόμα περισσότερο και τον ισχυροποιεί. Για το συγκεκριμένο ζήτημα τόνισε: «Με την αλλαγή του καταστατικού που κάναμε εδώ και ένα μήνα, προσπαθούμε σε μια διεύρυνση και από Σύλλογος Ξενοδόχων Πύργου γινόμαστε Ένωση Ξενοδοχείων και Λοιπών Καταλυμάτων, ώστε να φέρουμε κοντά μας τα λοιπά καταλύματα όπως τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη δύναμη εμείς, αλλά και αυτοί να είναι κοντά μας και να μπορούμε να τους βοηθήσουμε στα προβλήματα που έχουν».

Αχαρτογράφητο 2021!

Τέλος, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον τομέα του τουρισμού που λόγω κορωνοϊού επηρεάστηκε έντονα. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Η εικόνα του τουρισμού είναι πολύ χλωμή. Όπως έχω ξαναπεί, μόνο τον Αύγουστο δυστυχώς κινήθηκαν τα ξενοδοχεία για 20 με 25 μέρες περίπου και δυστυχώς έρχεται μπροστά μας ένας δύσκολος χειμώνας, με την πανδημία να έχει ξαναφουντώσει και μια άνοιξη και ένα καλοκαίρι του 2021 να είναι αχαρτογράφητα προς το παρόν».

Όλη η επικαιρότητα