Αρκαδία

Ξεσηκώθηκαν οι κυνηγοί στην Τρίπολη: “Το νομοσχέδιο είναι ρατσιστικό. Αυτοί δεν είναι φιλόζωοι. Όχι υποχρεωτική στείρωση των ζώων συντροφιάς” (vd)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (19/05/2021,) στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη, από μέλη των κυνηγετικών συλλόγων οι οποίοι αντιδρούν κατά του νομοσχεδίου «Άργος» που βρίσκεται σε διαβούλευση και αφορά την στείρωση ζώων συντροφιάς.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κούλης, εκπρόσωπος του 1ου κυνηγετικού συλλόγου Τρίπολης ανέφερε … «μαζευτήκαμε εδώ σήμερα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το ρατσιστικό νομοσχέδιο με την ονομασία «Άργος» για την υποχρεωτική στείρωση των ζώων συντροφιάς Αυτό μας βρίσκει απέναντι, δεν το θέλουμε. Θα σταματήσει η κυνοφιλία, θα σταματήσει η ζωή γενικότερα, οι αυτόχθονες φυλές […] Με την ψήφιση του νομοσχεδίου η κυβέρνηση θα σταματήσει όλο αυτό τον αγώνα και τον κόπο ετών […] Θα φτάσουμε μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια».

Σε σχέση με την μέχρι τώρα επικράτηση των απόψεων των φιλόζωων ο κ. Κούλης είπε … «αυτοί μόνο φιλόζωοι δεν είναι, γιατί οι πραγματικοί φιλόζωοι δεν θέλουν να επέμβουν χειρουργικά σε ένα ζώο και να του αφαιρέσουν το δικαίωμα της αναπαραγωγής […] Η Κυβέρνηση ας ρωτήσει τους πραγματικούς φιλόζωους».

Τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Ομίλου Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Νομού Αρκαδίας, κ. Θεωνάς Γεώργιος ο οποίος είπε τα εξής … «είμαστε αντίθετοι με το νομοσχέδιο της οριζόντιας στείρωσης  των δεσποζόμενων ζώων και συγκεκριμένα των σκύλων», ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στη στήριξη του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου που την Πέμπτη απεργεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στο νομοσχέδιο. Ο κ. Θεωνάς εν συνεχεία έκανε και το δικό του σχόλιο για τα αδέσποτα.

Δηλώσεις έκαναν επίσης και εκτροφείς κυνηγετικών σκύλων και κυνόφιλοι οι οποίοι ανέφεραν τις ενστάσεις τους απέναντι στο νομοσχέδιο και τα προβλήματα που προκύπτουν από εδώ και στο εξής ενώ συμπλήρωσαν, λέγοντας …«μας ζητούν να στειρώσουμε το παιδί μας […] δεν μπορούμε. Αυτό είναι ακρωτηριασμός!».

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Όλη η επικαιρότητα