Ελλάδα

Ξυλοδαρμός στο μετρό από αρνητές μάσκας: «Ούτε ένας αστυνομικός σε πολλούς σταθμούς»

Ακούστε το άρθρο

Σοκ προκαλούν οι εικόνες του άγριου ξυλοδαρμού ενός σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας από αρνητές μάσκας – Τι δηλώνει ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Σταθμαρχών

Στον απίστευτο, άγριο ξυλοδαρμό ενός σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου, αναφέρθηκε ο Λεωνίδας Γεωργόπουλος, Πρόεδρος του Συνδικάτου Σταθμαρχών, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν σταθμοί που δεν έχουν κανέναν αστυνομικό». Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, ο κ. Γεωργόπουλος ανέφερε πως συμβαίνουν πολλά τέτοια περιστατικά τα τελευταία χρόνια, «ξυλοδαρμοί και επιθέσεις για διάφορα γεγονότα», είπε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως «υπήρχε σχέδιο για καλύτερη αστυνόμευση του Μετρό αλλά έμεινε στις καλένδες».

Οι δράστες, που έχουν καταγραφεί στις κάμερες ασφαλείας, έδειραν άγρια τον εργαζόμενο όταν τους ζήτησε να φορέσουν μάσκα και είπε σε έναν εξ αυτών να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα. Οι δύο νεαροί αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ ενώ στη συνέχεια και αφού αυτός αποβιβάστηκε στην Ομόνοια τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού τον γρονθοκόπησαν με βιαιότητα, ενώ τον χτύπησαν με κλωτσιές και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός του. Στο βίντεο φαίνονται οι δύο νεαροί να χτυπούν και να κλωτσούν με φοβερή αγριότητα τον εργαζόμενο της ΣΤΑΣΥ στο κεφάλι, το στομάχι και την πλάτη.

Χρυσοχοΐδης: Του φέρθηκαν σαν κτήνη

Με μια οργισμένη ανακοίνωση, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παίρνει θέση για τον άγριο ξυλοδαρμό σταθμάρχη από αρνητές της μάσκας στο μετρό Ομονοίας.

«Σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, δυο νεαροί, φέρθηκαν σαν κτήνη στον σταθμάρχη του μετρό της Ομόνοιας. Σε παρατήρηση ότι δεν φορούν μάσκα, τον έφτυσαν, τον έβρισαν και τον χτύπησαν αποτρόπαια. Είναι στο νοσοκομείο. Θα συλληφθούν. Θα παραδοθούν στη δικαιοσύνη», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση.

Πηγή: ethnos.gr

Όλη η επικαιρότητα