Αργολίδα

Οικογενειακή τραγωδία στο Άργος: Τι κατέθεσαν οι γονείς του 29χρονου

Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο την εξέλιξη της οικογενειακής τραγωδίας στο Άργος την Κυριακή, όταν 29χρονος άνδρας κατελήφθη από δολοφονικό αμόκ και πυροβόλησε με καραμπίνα την 11χρονη ετεροθαλή αδελφή του πριν βάλει τέλος στη ζωή του.

«Ήταν ένα απόμακρο παιδί από τότε που έφυγε στην Αθήνα για να δουλέψει. Δεν μας είχε δώσει κάποιο ανησυχητικό δείγμα για να θεωρήσουμε πως θα έκανε κάτι τέτοιο»: με αυτά τα λόγια, οι γονείς του 29χρονου περιγράφουν το παιδί τους στην κατάθεσή τους. 

Πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρουν ότι οι καταθέσεις των δύο γονιών είναι συγκεχυμένες και δεν δίνουν σαφή εικόνα για το αν είχε προηγηθεί κάποιος τσακωμός με τον 29χρονο.

Το φονικό όπλο

Η καραμπίνα με την οποία εκτέλεσε την αδελφή του και αυτοκτόνησε, φαίνεται -σύμφωνα με την εφημερίδα- ότι την είχε μεταφέρει από την Αθήνα, όπου έμενε μόνιμα, καθώς εργαζόταν στο στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας.

Είναι πιθανό να την είχε φέρει μαζί του προκειμένου να κυνηγήσει, καθώς κατείχε τη σχετική νόμιμη άδεια.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά το μεσημεριανό  γεύμα της οικογένειας όταν ο πατέρας έφυγε από το σπίτι και ο 29χρονος βρήκε την ευκαιρία να πάρει το όπλο, να πάει στο δωμάτιο της αδερφής του και να την πυροβολήσει. Στη συνέχεια, αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από το νομό Αργολίδας, στην εφημερίδα, ο άνδρας άρχισε να πυροβολεί σε διάφορα σημεία μέσα στο δωμάτιο (τουλάχιστον επτά φορές) και λίγο αργότερα πήγε στο σαλόνι κι έβαλε φωτιά.

Η μητέρα της 11χρονης άκουσε τους πυροβολισμούς, κλειδώθηκε σε ένα δωμάτιο του σπιτιού απ’ όπου και κατάφερε να βγει στο μπαλκόνι και να φωνάξει για βοήθεια. «Θα μας κάψει ζωντανούς, βοήθεια», φώναξε και οι γείτονες έσπευσαν να καλέσουν την Άμεση Δράση και την Πυροσβεστική.

Στη συνέχεια, ο 29χρονος ανέβηκε στο δώμα της μεζονέτας και αυτοκτόνησε με την καραμπίνα.

ΠΗΓΗ: cnn

Όλη η επικαιρότητα