Μεσσηνία

Οικονομική Επιτροπή Δήμου Τριφυλίας: Εγκριση µελέτης για πλατεία Γαργαλιάνων

Ακούστε το άρθρο

Με οριακή πλειοψηφία 4-3 η Οικονοµική Επιτροπή του ∆ήµου Τριφυλίας ενέκρινε τη µελέτη για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Γαργαλιάνων, όπως και την υποβολή αιτήµατος χρηµατοδότησης, παρά το κύµα αντιδράσεων που υπάρχει στους Γαργαλιάνους.

Μάλιστα η απόφαση πάρθηκε πριν συνεδριάσει το ∆ηµοτικό Συµβούλιο, έκτακτη συνεδρίαση του οποίου ζήτησαν για αυτό το θέµα 19 δηµοτικοί σύµβουλοι. Η συγκεκριµένη συνεδρίαση έχει οριστεί για την ερχόµενη Τρίτη 23 του µηνός στις 4 το απόγευµα. Επίσης το θέµα στην Οικονοµική Επιτροπή µπήκε στα εκτός ηµερησίας διάταξης για συζήτηση, που και αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις των συµβούλων της αντιπολίτευσης, όµως εισήχθη για συζήτηση καθώς υπέρ της συζήτησής τους τάχθηκαν οι 4 σύµβουλοι της πλειοψηφίας.

Από εκεί και πέρα κατά της συγκεκριµένης πρότασης τάχθηκαν και οι 3 σύµβουλοι της αντιπολίτευσης ζητώντας την απόσυρσή της και τονίζοντας ότι στην πόλη των Γαργαλιάνων υπάρχει πλήρης αντίθεση για αυτή την πρόταση, που έχει διατυπωθεί τόσο από το Τοπικό Συµβούλιο όσο και από πολλές δηµόσιες παρεµβάσεις νυν και πρώην αυτοδιοικητικών αλλά και πολιτών.

Τόνισαν ότι µε την προτεινόµενη ανάπλαση η πλατεία χάνει το χαρακτήρα που έχει σήµερα και αυτό δεν το θέλει κανένας. Ωστόσο οι σύµβουλοι της πλειοψηφίας τάχθηκαν υπέρ της µελέτης και της υποβολής πρότασης χρηµατοδότησης, µε τον αντιδήµαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Αντώνη Βλάχο να τονίζει ότι αυτοί έχουν άλλα µηνύµατα από την πόλη.

Πηγή: Εφ. Ελευθερία

Όλη η επικαιρότητα