Ηλεία

Οικονομική Επιτροπή Δ.Ηλιδας: Ψηφίστηκε ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση συστημάτων στο διυλιστήριο

Στην έγκριση τευχών δημοπράτησης και στον καθορισμό όρων διαγωνισμού, τρόπου ανάθεσης και συγκρότηση των επιτροπών διαγωνισμού και ενστάσεων του υπό σύσταση διαγωνισμού για την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος αντιμετώπισης μεγάλων συγκεντρώσεων μαγγανίου και σιδήρου στο διυλιστήριο φράγματος Πηνειού, προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή Ήλιδας.

Το θέμα τέθηκε μετά από εισήγηση του δημάρχου Ήλιδας και προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής κ. Γιάννη Λυμπέρη και ο διαγωνισμός περιλαμβάνει επίσης την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού απομακρυσμένης ανάγνωσης μετρήσεων κατανάλωσης νερού και λειτουργία συστήματος επεξεργασίας και παροχής πόσιμου νερού.

Ο κ. Λυμπέρης χαρακτήρισε καταλυτική την εγκατάσταση των συγκεκριμένων συστημάτων για την διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού από το διυλιστήριο του φράγματος.

Η συνεδρίαση έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης και για το λόγο αυτό ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, εξέφρασε τη διαφωνία του, αιτιολογώντας ότι η συνεδρίαση δεν είναι δια περιφοράς για να στέλνουν την ψήφο τους οι σύμβουλοι, αλλά πρέπει να είναι παρόντες.

Η προϋπολογιζόμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 3.662.340,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24 % και η διάρκειά της ορίζεται σε 18 μήνες από την υπογραφή της. Ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να έχει ολοκληρώσει σε 6 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης την προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού αντιμετώπισης των υψηλών συγκεντρώσεων μαγγανίου και σιδήρου και σε 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, την προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού συστήματος απομακρυσμένης ανάγνωσης μετρήσεων προκειμένου να εκκινήσει η δίμηνη δοκιμαστική λειτουργία.

Επίσης, υποχρεούται να έχει ολοκληρώσει την κανονική λειτουργία σε 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Στην περίπτωση εμφάνισης προβλήματος αυξημένου μαγγανίου και σιδήρου κατά την διάρκεια της σύμβασης, ο ανάδοχος θα κληθεί να θέσει σε λειτουργία τον πρόσθετο εξοπλισμό που θα εγκαταστήσει.

Όλη η επικαιρότητα