ΕΠΣ Ηλείας

Οι Ηλείοι παράγοντες μιλούν για το μέλλον των τοπικών πρωταθλημάτων

«Αδύνατη  η συνέχιση, πρωταθλητής  όμως πρέπει να βγει!»

Έχουμε ήδη ξεπεράσει τους τέσσερεις μήνες αγωνιστικής απραξίας  στα τοπικά πρωταθλήματα, όχι μόνο της ΕΠΣ Ηλείας αλλά  σε όλη την Ελλάδα, και όπως όλα δείχνουν, η συνέχιση των πρωταθλημάτων δείχνει  πλέον αδύνατη! Με την ευκαιρία λοιπόν αυτή, η «Πατρίς – Σπορ» ζήτησε τη γνώμη πέντε καταξιωμένων  παραγόντων  του Ηλειακού Ποδοσφαίρου!  Όπως επίσης  αν θα πρέπει  να γίνει ανάδειξη πρωταθλητή, και με ποιόν τρόπο!

Αναλυτικά  οι δηλώσεις των παραγόντων:

ΚΩΣΤΑΣ  ΝΤΑΒΑΡΗΣ  (Πρόεδρος Πανηλειακού):  «Σκοπός μας είναι η άνοδος στη Γ΄ εθνική»!

«Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει πλέον καμία περίπτωση να συνεχιστεί το πρωτάθλημα από εκεί που διεκόπη! Όμως  το ζητούμενο είναι ότι θα πρέπει να βγει πρωταθλητής!  Άλλωστε εμείς ως Πανηλειακός  θέλουμε την άνοδο και την επιστροφή της ομάδας μας στη Γ΄ εθνική, και έχουμε δουλέψει αρκετά για αυτό, κάνοντας από την αρχή τον προγραμματισμό μας!  Και όχι μόνο αυτό!  Στόχος μας είναι  να πρωταγωνιστήσουμε του χρόνου και στη Γ΄ εθνική!  Αυτή  την ώρα ο Πανηλειακός έχει τον πρώτο λόγο, ως πρώτος  που  ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή! Επιπλέον έχει και μια ιστορία   και θα έλεγα πως δικαιωματικά του ανήκει η άνοδος!  Όμως  εμείς  είμαστε δεκτικοί σε ότι αποφασίσει η διοργανώτρια αρχή, ερμηνεύοντας φυσικά τις εντολές της ΕΠΟ!  Από εκεί και πέρα θα πρέπει η ΕΠΣΗ να θεσπίσει και κάποιους κανόνες για αυτά τα μπαράζ και το μίνι πρωτάθλημα: Για παράδειγμα ο πρώτος της βαθμολογίας  έως τώρα, να ξεκινήσει αυτά τα ματς με ένα βαθμολογικό μπόνους, και φυσικά να μετρήσουν τα μεταξύ μας ματς που έχουν γίνει»!

ΠΑΝΟΣ  ΓΚΟΓΚΑΚΗΣ (Γεν. Αρχηγός  Νίκης Τραγανού): «Είναι αργά  τώρα…  αλλά να βγει  στο γήπεδο  ο πρωταθλητής»

«Βαδίζουμε ήδη στα μέσα Μαρτίου, και πλέον είναι αδύνατο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα από εκεί που σταμάτησε! Άλλωστε δεν επαρκεί και ο χρόνος!  Όμως  πρωταθλητής θα πρέπει  να βγει .και είμαι  κατηγορηματικός,  για αυτό ! Άλλωστε ο πρωταθλητής βγαίνει πάντα στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά  όπως έγινε πέρυσι, ιδίως στο θεσμό του κυπέλλου! Έτσι λοιπόν η ΕΠΣΗ εκτελώντας τις εντολές της ΕΠΟ, και αφού ρωτήσει τις τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα πρέπει να προχωρήσει σε ένα μίνι τουρνουά ανάδειξης πρωταθλητή! Θεσπίζοντας όμως  και κάποιους κανόνες, ανάλογα βέβαια με την υπάρχουσα βαθμολογία την ώρα της  διακοπής των πρωταθλημάτων στις αρχές Νοεμβρίου, αλλά και μετρώντας  όσα ματς έχουν γίνει, ανάμεσα στις τέσσερις  αυτές  ομάδες! Μόνο έτσι θα υπάρχει μια αξιοκρατική αναδείξει πρωταθλητή, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία έστω και  για λίγο, στον Ηλείο φίλαθλο να θυμηθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο,  που κοντεύει να ξεχάσει!»

ΑΝΔΡΕΑΣ  ΓΚΙΟΚΑΣ (Πρόεδρος Αλφειού Επιταλίου): «Το πρωτάθλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί, όποιος  θέλει την άνοδο ας την διεκδίκηση»!

«Από την στιγμή που φτάσαμε ως εδώ και δεν υπάρχει πλέον ελπίδα καμία να συνεχιστεί το πρωτάθλημα από εκεί που έχουμε  σταματήσει!  Αυτή την ώρα  δεν υπάρχει όρεξη  για  συνέχιση από κανέναν!  Όμως είναι καλό να βγει πρωταθλητής στην Α1!  Για τον απλούστατο λόγο, να μην χαθεί καμιά θέση από το ηλειακό ποδόσφαιρο που την έχει ανάγκη! Βέβαια ο πρωταθλητής αυτός θα βγει ύστερα από πολύ λίγους αγώνες, αλλά  τουλάχιστον θα βγει στο γήπεδο, αξιοκρατικά, και όχι στα χαρτιά!  Το σίγουρο όμως  είναι ότι πρέπει να αναδεχθεί πρωταθλητής, και η ΕΠΣΗ , βάζοντας κάποιους κανόνας και όχι κλήρωση όπως πέρυσι στο θεσμό του κυπέλλου, να προχωρήσει σε αυτό!  Εμείς βέβαια ως Αλφειός  και να κληθούμε  δεν θα λάβουμε μέρος!»!

ΑΛΕΞΗΣ  ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (Γεν. Αρχηγός Ξενοφώντα Κρεστένων): «Λόγω  συνθηκών δεν μπορεί να γίνει και αλλιώς» !

«Από την στιγμή που δεν μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα  της Α1 κατηγορίας από εκεί που διακόπηκε λόγω  των συνθηκών που βιώνουμε, κάτι πρέπει να γίνει και ο πρωταθλητής να βγει στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά. Άλλωστε θα είναι κρίμα για την διοργανώτρια αρχή αλλά και το Ηλειακό Ποδόσφαιρο, να χάσει μια ακόμα θέση από τη Γ΄ εθνική της επομένης περιόδου. Βέβαια αυτό θα είναι  άδικο  για τις άλλες  ομάδες,  καθώς σε 6 ματς θα βγει ο πρωταθλητής, όμως  δεν γίνεται πλέον αλλιώς! Φυσικά αν παίξουμε πλέι – οφ ανόδου και ο ιστορικός Ξενοφών Κρεστένων θα λάβει μέρος με όλες του τις  δυνάμεις»!

ΣΑΚΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ (Γεν. Αρχηγός  Προοδευτικής Μανωλάδας): « Δεν γίνεται να συνεχιστεί  το πρωτάθλημα, όμως πρωταθλητής πρέπει να βγει»!

«Από  την αρχή που ξεκίνησε η δεύτερη καραντίνα  το Νοέμβριο σας είχα πει και δικαιώθηκα, ότι αυτή η καραντίνα θα πάει πολύ μακριά! Να λοιπόν φτάσαμε στα μέσα Μαρτίου και πλέον δεν υπάρχουν τα χρονικά  περιθώρια για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα!  Όμως  πρωταθλητή  θα πρέπει να  ανάδειξη  η ΕΠΣΗ  , έτσι  ώστε να μην χαθεί η θέση!  Και βέβαια  συμφωνά απόλυτα με τον τρόπο  που το έθεσαν στην εφημερίδα σας οι τέσσερεις προπονητές  των ομάδων που προπορευόταν   στην βαθμολογία όταν έγινε η διακοπή! Απλά  αυτά τα μπαράζ  να γίνουν  σύντομα»!

 

Όλη η επικαιρότητα