Πολιτική

Οι Οικολόγοι – Πράσινοι πραγματοποιούν διαδικτυακή πορεία από το Πολυτεχνείο στην Αμερικάνικη Πρεσβεία

Με μια συμβολική διαδικτυακή πορεία που θα διεξαχθεί με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούμε όλους τους φίλους που θέλουν να τιμήσουν την εξέγερση των φοιτητών του 1973, ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, να συμπορευθούν μαζί μας στις 19.30 από το Πολυτεχνείο έως την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής πορείας θα υπάρξει συζήτηση που θα συντονίσει ο Συνεκπρόσωπος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Νίκος Πουτσιάκας, με μαρτυρίες αγωνιστών του Πολυτεχνείου, μουσικές που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή αλλά και φωτογραφικές αναφορές.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση επιδιώκει, πάση θυσία, να προκληθούν επεισόδια κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου ώστε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θέμα και να κατηγοριοποιήσει ως ανεύθυνους και επικίνδυνους τους πολίτες που θα επιχειρήσουν να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους αγώνες του Πολυτεχνείου.

Προσπαθεί να καλύψει επικοινωνιακά και αθέμιτα για μία ακόμη φορά τις παλινωδίες και αστοχίες της στο θέμα της πανδημίας -που έχει λάβει καταστροφικές διαστάσεις.

Δεν πρέπει να της κάνουμε τη χάρη, δεν πρέπει να της δώσουμε λαβή.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ παρότι σκοπεύαμε να συμμετάσχουμε στην πορεία, αποφασίσαμε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν περισσότερο βλαπτικό παρά ωφέλιμο για τον αγώνα του Πολυτεχνείου, καθώς θα χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για να απαξιωθεί και να αποδυναμωθεί σταδιακά η σημασία του.

Για αυτό το λόγο φέτος διοργανώνουμε μία διαδικτυακή πορεία στην οποία καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να συμπορευτεί.

Ο συμβολισμός μπορεί να είναι σημαντικότερος από οτιδήποτε άλλο.

Σήμερα στις 19.30 στον παρακάτω σύνδεσμο:

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/89644657643?pwd=YmRWQkd6dmRRajlDa3NLLzE3R3dLZz09

Meeting ID: 896 4465 7643
Passcode: 476447

Όλη η επικαιρότητα