Αθλητισμός Κόσμος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντίστροφη μέτρηση υπό την απειλή της Covid (εικόνες)

Παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος της Ιαπωνίας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού εξαιτίας ενός τρίτου κύματος μολύνσεων της COVID-19, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών του Τόκιο έχουν δεσμευτεί να προχωρήσουν με τη διεξαγωγή των Αγώνων, οι οποίοι επαναπρογραμματίστηκαν για το 2021 εξαιτίας της πανδημίας. Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις ενός ειδικού, η επίτευξη ανοσίας της αγέλης κατά της COVID-19 στην Ιαπωνία, είναι πιθανό να έρθει μήνες μετά από τους Αγώνες, που η χώρα έχει εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη ποσότητα δόσεων στην Ασία.


olympiakoi-agones-antistrofi-metrisi-ypo-tin-apeili-tis-covid-eikones0
Περαστικοί περπατούν δίπλα από το ρολόι που μετρά αντίστροφα τον χρόνο μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών του 2020 στο Τόκιο, οι οποίοι αναβλήθηκαν για το 2021 εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. (REUTERS/Issei Kato)
olympiakoi-agones-antistrofi-metrisi-ypo-tin-apeili-tis-covid-eikones1
Δύο γυναίκες γυμνάζονται μπροστά από τους Ολυμπιακούς Κύκλους κοντά στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο (REUTERS/ Kim Kyung-Hoon)
olympiakoi-agones-antistrofi-metrisi-ypo-tin-apeili-tis-covid-eikones2
Μια γυναίκα περπατάει μπροστά από το Κέντρο Γυμναστικής Ariake για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, φορώντας προστατευτική μάσκα (REUTERS/Kim Kyung-Hoon).
olympiakoi-agones-antistrofi-metrisi-ypo-tin-apeili-tis-covid-eikones3
Το σήμα των Ολυμπιακών του Τόκιο δεσπόζει έξω από το κτίριο που στεγάζει τα γραφέια της Μητροπολιτικής Κυβέρνησης του Τόκιο (REUTERS/Issei Kato). 
olympiakoi-agones-antistrofi-metrisi-ypo-tin-apeili-tis-covid-eikones4
Ένας άνδρας τεντώνεται με θέα το Εθνικό Στάδιο, που πρόκειται να είναι και το κεντρικό στάδιο για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών του Τόκιο (REUTERS/Issei Kato).
olympiakoi-agones-antistrofi-metrisi-ypo-tin-apeili-tis-covid-eikones5
Μια γυναίκα περπατάει μπροστά από μια μεγάλη οθόνη, στην οποία εμφανίζεται η αντίστροφη μέτρηση μέχρι τους Ολυμπιακούς του Τόκιο (REUTERS/Issei Katο).
olympiakoi-agones-antistrofi-metrisi-ypo-tin-apeili-tis-covid-eikones6
Ένας άνδρας περπατάει μπροστά από μια διαφήμιση, στην οποία εμφανίζεται η μασκότ των Ολυμπιακών του Τόκιο που ονομάζεται «Μιραϊτόβα» (REUTERS/Issei Kato).
olympiakoi-agones-antistrofi-metrisi-ypo-tin-apeili-tis-covid-eikones7
Ένας περαστικός περνάει μπροστά από μια διαφήμιση των Αγώνων στο Τόκιο, φορώντας προστατευτική μάσκα (REUTERS/Issei Kato).
olympiakoi-agones-antistrofi-metrisi-ypo-tin-apeili-tis-covid-eikones8
Πολίτες με προστατευτικές μάσκες στέκονται μπροστά από τους γιγάντιους Ολυμπιακούς Κύκλους στην ιαπωνική πρωτεύουσα (REUTERS/Kim Kyung-Hoon).
olympiakoi-agones-antistrofi-metrisi-ypo-tin-apeili-tis-covid-eikones9
Άδειες παραμένουν οι θέσεις των θεατών στο Αθλητικό Πάρκο Ariake εν μέσω πανδημίας (REUTERS/Kim Kyung-Hoon).
olympiakoi-agones-antistrofi-metrisi-ypo-tin-apeili-tis-covid-eikones10
Μια γυναίκα περνάει με το ποδήλατό της μπροστά από το Κέντρο Γυμναστικής Ariake, φορώντας προστατευτική μάσκα κατά του νέου κορωνοϊού (REUTERS/Kim Kyung-Hoon).
olympiakoi-agones-antistrofi-metrisi-ypo-tin-apeili-tis-covid-eikones11
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων του Τόκιο, ποζάρει δίπλα από τη λούτρινη μασκότ «Μιραϊτόβα» κατά τη διάρκεια συνέντευξής του με το πρακτορείο Reuters στο πλαίσιο της αντίστροφης μέτρησης για τους Ολυμπιακούς που αναβλήθηκαν για το 2021 εξαιτίας της πανδημίας (REUTERS/Issei Kato).

Όλη η επικαιρότητα